15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Κατέβηκε κυριολεκτικά με τις μπουλντόζες ο Δήμαρχος Πάφου (βίντεο)

Ένταση προκλήθηκε το πρωί στο κέντρο της Πάφου όταν συνεργεία του δήμου επενέβησαν σε υποστατικό, προκειμένου να κατεδαφίσουν την περίφραξη υποστατικού, η οποία κατά την Πολεοδομική Αρχή έγινε παράνομα με επέκταση σε διπλανό οικόπεδο ιδιώτη. Οι ιδιοκτήτες του χώρου κάνουν λόγο για αυθαίρετη παρέμβαση καθώς δεν εξαντλήθηκαν, όπως ισχυρίζεται ο συνήγορος υπεράσπισης του, όλες οι πρόνοιες που αφορούν το δικαίωμα του σε ιεραρχική προσφυγή.

Η ειδοποίηση στον ιδιοκτήτη του χώρου, ο οποίος διατηρεί επαγγελματικό υποστατικό σε τουρκοκυπριακό υποστατικό επιδόθηκε την Δευτέρα 25/6/18 από την πολεοδομία.

Την επόμενη κιόλας ημέρα συνεργεία της τοπικής αρχής  εμφανίστηκαν από πολύ νωρίς το πρωί στην περιοχή, προκειμένου να κατεδαφίσουν την περίφραξη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο δικηγόρος της οικογένειας, μιλώντας στο phlenews ανέφερε ότι με βάση την νομοθεσία παρέχεται το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη για καταχώρηση ιεραρχικής προσφυγής στο υπουργείο εσωτερικών εντός της  προθεσμία των 21 ημερών που του δόθηκαν  για κατεδάφιση της περίφραξης που κρίθηκε ως αυθαίρετη.

Ο ιδιοκτήτης ανέγειρε την επιχείρηση του σε τουρκοκυπριακό τεμάχιο, το οποίο είχε παραχωρηθεί στην γιαγιά του και κατόπιν  αίτησης που υπέβαλλε πριν από μερικά χρόνια, του παραχωρήθηκε προσωρινή άδεια για επαγγελματική στέγη.

φωτ. Philenews
φωτ. Philenews

Μάλιστα ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη περίφραξη έγινε καθ’ υπόδειξη του δημάρχου, όταν ακόμη ήταν δημοτικός σύμβουλος.

Το ακίνητο στην οδό Ευαγόρα Παλληκαρίδη το οποίο μετατράπηκε σε πλυντήριο αυτοκινήτων είναι το μοναδικό μέσο για την επιβίωση του ίδιου και της οικογένειας του αναφέρει συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης.

Παράλληλα, ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη κάνει λόγο για συνοριακή διαφορά μεταξύ δύο ιδιοκτητών, για την οποία ζήτησε όπως ισχυρίζεται να του υποδειχθεί η εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη του διπλανού ακινήτου που ζει στη Λευκωσία, κάτι που δεν έγινε κατά τα λεγόμενα του.

Την ώρα των εργασιών προκλήθηκε ένταση και κλήθηκε η αστυνομία από πλευράς της οικογένειας για να παρέμβει, η οποία σύμφωνα με την καταγγελία έφθασε αρκετή ώρα αργότερα, αφού ειδοποιήθηκε  εκ νέου από τον δήμαρχο Πάφου, που κατήγγειλε τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης ότι άφησε ελεύθερο τον σκύλο του για να τους εμποδίσει να συνεχίσουν με τις εργασίες.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ