20.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

Καλοκαρινές Συναυλίες Τζαζ Μουσικής – Στον κήπο του Τεχνόπολις 20 στην Πάφο

Ο Ιούνιος είναι λίγες μέρες μακρυά και ο Πολιτιστικός Χώρος ‘Τεχνόπολις 20’ στην Πάφο, ετοιμάζεται κι αυτός να υποδεχτεί το Καλοκαίρι, προετοιμάζοντας ένας πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στον όμορφο κήπο του.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, συνεχίζονται οι Καλοκαιρινές Συναυλίες Τζαζ Μουσικής, με καλλιτέχνες της Κυπριακής τζαζ μουσικής σκηνής αλλά και με φιλοξενούμενους καλλιτέχνες από το εξωτερικό, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει παραδοσιακά τζαζ μουσικά ακούσματα αλλά και σύγχρονους τζαζ ήχους και αυτοσχεδιασμούς. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει γνωστά ονόματα, με πλούσια εμπειρία αλλά και νέους ταλαντούχους μουσικούς, οι οποίοι θα μας συστηθούν μέσω της σκηνής του Τεχνόπολις 20.

Το πρόγραμμα του Ιουνίου αρχίζει με το Garden Opening – Jazz edition, με το Ioannis Vafeas Trio feat Dimitris Papadopoulos, την Κυριακή, 9 Ιουνίου. Τρεις σημαντικοί μουσικοί της Κυπριακής Τζαζ σκηνής, ο μπασίστας Μιχάλης Μέσσιος, ο πιανίστας Χρήστος Γερολατσίτης και ο ντράμερ Ιωάννης Βαφέας θα αφήσουν το δικό τους μουσικό στίγμα και προσωπικότητα, όχι μόνο σε γνωστά τζαζ standards κομμάτια αλλά και μέσω πρωτότυπων συνθέσεων. Ο Βαφέας και ο Μέσσιος, και οι δύο απόφοιτοι του Berklee College of Music στη Βοστώνη, έχουν μια μακρά κοινή ιστορία, που χαρακτηρίζεται από εξαιρετική μουσικότητα και δημιουργικότητα. Η κοινή τους κατανόηση και σύνδεση – πάνω και εκτός σκηνής – τους επιτρέπει να αλληλοεπιδρούν εύκολα και να μεταδίδουν τον ενθουσιασμό τους στο ακροατήριό τους. Το τρίο αγκαλιάζεται από το μεγάλο ταλέντο, την ενέργεια και την εμπειρία του Γερολατσίτη στην Ολλανδική τζαζ μουσική σκηνή και όχι μόνο. Αυτή τη φορά, μαζί τους στη σκηνή, ο ταλαντούχος Έλληνας τρομπετίστας Δημήτρης Παπαδόπουλος, μέλος της Athens Big Band (Είσοδος: €10).

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μια ίσως από τις πιο αυθεντικές vintage, jazz μπάντες στην Κύπρο, οι Mood Indigo, υπόσχονται μια ατμοσφαιρική βραδιά με τίτλο ‘New York Sessions’, την Τετάρτη, 19 Ιουνίου. Οι δημιουργοί της μπάντας, Irene Day (φωνή) και Greg Makamian (κοντραμπάσο), έχοντας επιστρέψει μετά από ένα χρόνο στη Νέα Υόρκη, παρουσιάζουν ένα νέο ρεπερτόριο εμπνευσμένο από την ενέργεια και την μουσική της πόλης της Νέας Υόρκης. Μαζί τους ο πιανίστας Μάριος Τούμπας και ο ντραμίστας Ιωάννης Βαφέας (Είσοδος: €12). 

Τέλος, οι ‘Jazz the 3 of us’, έχοντας παρουσιαστεί για πρώτη φορά ως τζαζ τρίο το περασμένο Καλοκαίρι στο Τεχνόπολις 20, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, επιστρέφουν και φέτος, την Παρασκευή, 28 Ιουνίου. Τους ‘Jazz the 3 of us’ χαρακτηρίζει η βαθιά φιλία μεταξύ των τριών μουσικών, τον Λούκα Λουκά στα πλήκτρα, τον Στέφανο Πόντο στο μπάσο και την κιθάρα, και τον Φίλιπ Ψυλλίδη στα τύμπανα. Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει γνωστά τζαζ standards, κυρίως σε swing και bossa nova, αλλά & λιγότερο γνωστά κομμάτια σε πιο jazz rock, latin και funk ύφος (Είσοδος: €10).

Σας περιμένουμε να περάσετε μαζί μας ωραίες καλοκαιρινές στιγμές με όμορφες μελωδίες, κάτω από τα αστέρια, με ένα ποτήρι κρασί και το άρωμα του δεντρολίβανου και του γιασεμιού από τον κήπο μας!

Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα Ιουλίου και Αυγούστου.

Οι συναυλίες αρχίζουν στις 8:30μμ.

Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

Χορηγός: Υφυπουργείο Τουρισμού

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ