24.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Καλοκαιρία μέχρι το Σάββατο – Από την Κυριακή όμως έρχεται Χειμώνας – Διαβάστε αναλυτικά

Ο ισχυρός αντικυκλώνας που επηρεάζει τις τελευταίες μέρες το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης έχει εξασθενήσει και κινείται βορειοανατολικά ανοίγοντας το δρόμο σε βαρομετρικά χαμηλά από τον Ατλαντικό Ωκεανό να εισχωρήσουν στην Ευρώπη από τα δυτικά-βορειοδυτικά.

Από την Κυριακή αρχίζει να σημειώνεται και στην περιοχή μας πτώση της θερμοκρασίας και αύξηση των πιθανοτήτων για τοπικές βροχές/καταιγίδες. Τις επόμενες μέρες αντικυκλώνας φαίνεται ότι θα εγκατασταθεί στην νοτιοδυτική Ευρώπη και θα ευνοήσει την περιοχή μας να επηρεαστεί από βαρομετρικά χαμηλά και ψυχρές αέριες μάζες την τελευταία εβδομάδα του μήνα.

Ψηλή πίεση και βόρειο έως βορειοανατολικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Από σήμερα μέχρι και το Σάββατο αναμένεται ο καιρός αναμένεται κυρίως. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Νεφώσεις όμως που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά και εσωτερικό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση.

Τη Δευτέρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν ακόμα λίγες τοπικές βροχές. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Την Τρίτη αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται ότι την Τετάρτη προς Πέμπτη θα μας επηρεάσει χαμηλό βαρομετρικό με βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας αλλά και πιθανόν σκόνη. Είναι λίγο μακριά για να είναι σίγουρο αλλά η τροπή που παίρνει η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας στην ευρύτερη περιοχή είναι πολύ θετική. Το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει το Σαββατοκύριακο και θα σας κρατάμε ενήμερους.

Στα Locations μπορείτε να δείτε την πιθανότητα βροχής για κάθε περιοχή, μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Επίσης, στα Weather Stations μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς.

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι μεγάλος σε όλες τις περιοχές!

Πηγή: kitasweather

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ