18.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Και νέα κατάθεση στην Αστυνομία είναι έτοιμος να δώσει ο Φαίδωνος

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δώσει και άλλη κατάθεση στην Αστυνομία όπου χρειαστεί ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Ο  Δήμαρχος Πάφου  ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως τα θέματα της διαφθοράς τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι αρκετά.

Για μερικά από αυτά συμπεριλήφθηκαν στην χθεσινή του κατάθεση – όπως είπε- που έδωσε στο ΤΑΕ Αρχηγείου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Φαίδωνος είπε πως σύντομα θα προβεί σε δημόσια τοποθέτηση για κάποια θέματα τα οποία έχει θίξει δημόσια.

Πρόσθεσε μάλιστα πως όπου χρειάζεται θα δώσει και άλλη κατάθεση στην Αστυνομία.  Σημειώνεται πως στο  Αρχηγείο Αστυνομίας  μετέβη χθες βράδυ ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος όπου στο πλαίσιο πολύωρης κατάθεσης του  στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Αρχηγείου αναφέρθηκε σε διάφορες υποθέσεις οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες αφορούν και διαφθορά πολιτικών προσώπων.

Η κατάθεση  του Δημάρχου Πάφου αναμένεται να αξιολογηθεί προκειμένου να διαφανεί ποιες ενέργειες προκύπτουν και ακολούθως η Αστυνομία θα αρχίσει διερεύνηση των καταγγελιών.

Η Αστυνομία αναμένεται να λάβει σειρά καταθέσεων μετά τις νέες καταγγελίες του Φ. Φαίδωνος.

Μέχρι τις 2 τα ξημερώματα έδινε κατάθεση στην  Αστυνομία ο Δήμαρχος Πάφου   



Για 3 και πλέον ώρες έδινε χθες βράδυ γραπτή κατάθεση στην Αστυνομία, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, η οποία κράτησε μέχρι τις 2 τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές του ΚΥΠΕ, ο  κ. Φαίδωνος μετέβη γύρω στις 10.30 το βράδυ στο Αρχηγείο Αστυνομίας μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που προηγήθηκε με το  ΤΑΕ Λευκωσίας κατά την οποία έγινε διευθέτηση ώστε να δώσει κατάθεση σε σχέση με τις πρόσφατες δημόσιες καταγγελίες του που αφορούν ενδεχόμενη εμπλοκή διαφόρων προσώπων σε υποθέσεις διαφθοράς και δωροδοκίας .
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Δήμαρχος Πάφου βρισκόταν χθες στη Λευκωσία για άλλο λόγο, όταν κλήθηκε από το ΤΑΕ να μεταβεί στο Αρχηγείο για να καταθέσει γραπτώς όλα όσα γνωρίζει για τις υποθέσεις αυτές, όπως και έπραξε.
Σύμφωνα με τις πηγές του ΚΥΠΕ, η κατάθεση του κράτησε μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, ενώ άρχισε ήδη η αξιολόγηση των όσων αποκάλυψε στα μέλη της ανακριτικής ομάδας που ορίστηκε για διερεύνηση των καταγγελιών του.
Μετά την αξιολόγηση του περιεχομένου της πολυσέλιδης κατάθεσης του Δημάρχου, θα αρχίσει η λήψη των καταθέσεων, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί εκ νέου στο Αρχηγείο για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση των καταγγελιών του κ. Φαίδωνος που αφορούν τις τουρκοκυπριακές περιουσίες από άλλη ανακριτική ομάδα του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ