27.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Καθεδρικό ναό στον Δημόσιο Κήπο αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου

Με 11 ψήφους υπέρ και 9 ψήφους εναντίον και μια αποχή ο Δήμος Πάφου αποφάσισε απόψε την ανέγερση καθεδρικού ναού στον Δημόσιο Κήπο σε επαναληπτική συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Η συνεδρίαση έγινε στην παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου ο οποίος απάντησε και σε σειρά ερωτήσεων που έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Υπερ της πρότασης της Μητρόπολης για ανέγερση ναού ψήφισαν οι Δήμαρχος και αντιδήμαρχος Πάφου, η δημοτική ομάδα του ΔΗΣ (5), πλην των Νίκου Σιμιλλιδη και Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη και η Δημοτική ομάδα της ΕΔΕΚ (2) πλην του Παναγιώτη Βορκά, ο δημοτικός σύμβουλος του ΕΛΑΜ καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Αντρέας Χρυσάνθου του Κινήματος Αλληλεγγύη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εναντίον της ανέγερσης του Καθεδρικού Ναού ψήφισε το ΔΗΚΟ (3), οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι του ΑΚΕΛ, οι δυο πιο πάνω του ΔΗΣΥ και ο δημοτικός σύμβουλος της Κίνησης για τη Σωτηρία της Πάφου, Μιχάλης Χατζημιτσης.

Αποχη τήρησε ο Γιώργος Δημητριάδης του ΔΗΣΥ.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έγινε δεκτό με χειροκροτηματα και πανηγυρισμούς από τους παρευρισκόμενους.

Τι είπε ο Μητροπολίτης στο Δημοτικό Συμβούλιο; Έχουμε ευαισθησίες και εμάς μας αρέσει η εικόνα των νεοκλασσικών κτιρίων στην πόλη είπε ο Πανιερωτατος. Η ανάγκη της εκκλησίας έχει να κάνει με το μέγεθος του υφιστάμενου μητροπολιτικού ναού του Άγιου Θεοδώρου ο οποίος δεν καλύπτει τις σημερινές ανάγκες. Ο Άγιος Θεόδωρος είναι ο τρίτος Μητροπολιτικος ναός, ανέφερε ο Μητροπολίτης Γεώργιος, μετά τον Βασιλικό Ναό της Αγίας Κυριακής στην Κάτω Πάφο και του τζαμιού στον Μουταλλου που μας έδιωξαν οι Τούρκοι. Αν οι ευαισθησίες όλων αφορούν τα δέντρα που πιθανόν να κοπούν ας τοποθετηθεί στο υφιστάμενο σημείο που είναι η ταφρος εντός του Κήπου που δεν θα χρειαστεί να αποκοπούν δέντρα κατέληξε ο Μητροπολίτης.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ