21.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ: “Ανάβουν Κόκκινο” στην ανέγερση Καθεδρικού Ναού;

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και δύο ώρες ή συζήτηση στην Ολομέλεια του Δήμου Πάφου του θέματος ανέγερσης Καθεδρικού Ναού στο Δημόσιο Κήπο.

Η συνεδρίαση άρχισε με μια ιστορική αναδρομή από τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος ο οποίος παρουσίασε και τη νομική πτυχή της διαμάχης ανάμεσα σε Μητρόπολη Πάφου και Δήμο Πάφου η οποία βρίσκεται στα δικαστήρια με αξιώσεις από πλευράς της Εκκλησίας 26 εκατομμυρίων ευρώ.

Η γνώμη μας απόψε ανέφερε ο κ. Φαίδωνος θα μετρήσει ως συμβουλευτική γνώμη την οποία θα πρέπει να λάβει η να αγνοήσει το Συμβούλιο Παρεκκλήσεως.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μετά την τοποθέτηση του κ. Φαίδωνος εξέφρασαν την άποψη τους μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί με ψηφοφορία για το αν θα δοθεί ή όχι το πράσινο φως, ως προκαταρκτική άποψη, για την ανέγερση του Ναού.

Το ισχυρότερο σενάριο, έτσι όπως εξελίσσεται η συζήτηση εντός της αίθουσας είναι να παραμείνει σε ισχύ η απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου δηλαδή να καταψηφιστεί η ανέγερση Ναού. Την απόφαση αυτή στηρίζουν μέλη του ΔΗΣΥ, οι δημοτικές ομάδες του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και του ΑΚΕΛ και ένας ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Η συνεδρία γίνεται στην παρουσία πλήθους κόσμου που προηγουμένως συγκεντρώθηκε έξω από το Δημαρχείο και αντιτίθεται στην ανέγερση του Ναού στον Δημόσιο Κήπο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ