21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Καθήκον μας να προστατέψουμε τους υπηκόους τρίτων χωρών, λέει ο Δήμαρχος Γεροσκήπου

Το μήνυμα πως αποτελεί καθήκον των τοπικών Αρχών, με στοχευμένες δράσεις, να στηρίξουν τους υπηκόους  τρίτων χωρών ώστε να γίνουν κομμάτι της κοινωνίας, έστειλε ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης στο πλαίσιο σημερινής διάσκεψης Τύπου στο Δημοτικό Μέγαρο με την ευκαιρία της ανανέωσης για 4η χρονιά του προγράμματος “Μαζί! Ανοιχτή Κοινωνία”.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι αποτελεί καθήκον μας “να δημιουργήσουμε τις συνθήκες αυτές στις οποίες οι μετανάστες να νοιώσουν ασφάλεια από οποιαδήποτε μορφή διακρίσεων, ρατσισμού και ξενοφοβίας”.

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου ανέφερε πως ο Δήμος, ως τελικός δικαιούχος μαζί με τους εταίρους από όλη την Επαρχία Πάφου, υλοποιεί για τέταρτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «Μαζί Ανοιχτή Κοινωνία», που αποτελεί ένα πρόγραμμα ένταξης από τις τοπικές Αρχές που απευθύνεται σε όλους τους υπηκόους τρίτων χωρών που βρίσκονται νόμιμα στην Κύπρο, είτε πρόκειται για οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες, ή αιτητές ασύλου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ενδεικτικά είπε πως σήμερα στην Επαρχία Πάφου βρίσκονται περισσότεροι από 7.000 μετανάστες που ασχολούνται με χειρωνακτικές εργασίες σε τομείς όπως η οικιακή φροντίδα και οι αγροτικές καλλιέργειες.

Επιπλέον, πρόσθεσε, η Επαρχία Πάφου φιλοξενεί ανθρώπους οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους λόγω πολέμου και ζουν υπό το καθεστώς πρόσφυγα ή έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο αλλά και μετανάστες με υψηλά εισοδήματα που έχουν έρθει στο νησί για να επενδύσουν.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Μαζί ! Ανοιχτή Κοινωνία», είπε πως είναι πρόγραμμα ένταξης κατά το πρότυπο που ακολουθείται σε όλη την ΕΕ και χρηματοδοτείται κατά 90% από το ταμείο ασύλου μετανάστευσης και ένταξης.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ