19.9 C
Paphos
Saturday, May 4, 2024

Κάτω τα χέρια απο τον ΑΠΟΠ- Σφαγή χωρίς αναισθητικό και €1000 πρόστιμο (ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ)

Σε καταγγελία στην ΚΟΚ κατά του διαιτητή Ηλία Ηλία προχωρά ο ΑΠΟΠ

Ως καθαρή σφαγή και μάλιστα χωρίς αναισθητικό εκλαμβάνουν στον ΑΠΟΠ την απόφαση για τιμωρία του σωματείου στο πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας νεανίδων Κ18 της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας.

Σύμφωνα με τον Έφορο Γυναικείου Τμήματος του ΑΠΟΠ, Ανδρέα Τσαβέλλα, το σωματείο αποφάσισε όπως προχωρήσει σε καταγγελία με επιστολή στην ΚΟΚ του διαιτητή του αγώνα Ηλία Ηλία γιατί παράτυπα και καταστρατηγώντας τους κανονισμούς και την προκήρυξη του πρωταθλήματος αποφάσισε την διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ ΕΝΑΔ-ΑΠΟΠ στις 7 Οκτωβρίου παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε ο κατάλληλος εξοπλισμός για τη ομαλή διεξαγωγή του αγώνος.

Σύμφωνα με τα γεγονότα ο ο κ. Τσαβέλλας αναφέρει στο PafosPress.com τα ακόλουθα:

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στις 7/10 μεταβηκαμε στη Λευκωσία για τον αγώνα Νεανίδων ΕΝΑΔ- ΑΠΟΠ. Ο αγώνας δεν διεξήχθη αφού το χρονόμετρο, ο πίνακας και τα 24′ δεν λειτουργούσαν. Για μια στιγμή φάνηκε οτι άναψε και οι κοπέλες πηγαν για τζάμπολ. Απόδειξη τούτου η φωτογραφία που ακολουθεί.

Στην πορεία το συστημα κατέρρευσε εκ νέου με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να περιμένουμε αποκατασταθεί η βλάβη. Αφού περασε μιση ωρα απο την προκαθορισμένη ωρα διεξαγωγής του αγωνα ο διαιτητής μας είπε να γινει ο αγώνας με χρονόμετρο χεριού και ότι εξοπλισμό υπήρχε διαθεσιμος. Εμεις ειπαμε οτι δε θέλουμε να αγωνιστούμε χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό. Ο διαιτητής επέμεινε. Τελικά ο αγώνας δεν έγινε με αποτέλεσμα το παιχνίδι να παραπεμφθεί στη δικαστική όπου εκεί αποφασίστηκε η κατακύρωση του παιχνιδιού υπέρ της ΕΝΑΔ.

Να σημειωθεί ότι πέραν απο τη διοίκηση έντονη είναι και η αντίδραση των καλαθοσφαιριστριών του ΑΠΟΠ οι οποίες παρουσιάζονται αποφασισμένες να αποείξουν στο γήπεδο την αξία τους και να συνεχίσουν τις ψηλές πτήσεις απόδοσης της ομάδας διεκδδικώντας όλους τους τίτλους της φετινής χρονιάς.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο με τα χρονόμετρα με πρωταγωνίστριες μάλιστα τις ίδιες ομάδες. Το ίδιο συμβάν σημειώθηκε και τον περασμένο Φεβρουάριο στον ημιτελικό νεανίδων πάλι μεταξύ ΕΝΑΔ και ΑΠΟΠ.
Για χάρη της ιστορίας να σημειωθεί ότι τότε το παιχνίδι παίχτηκε και νικήτρια ήταν η ομάδα της ΕΝΑΔ.
Ο Δικαστής πέραν απο την κατακύρωση του παιχνιδιού υπέρ της ομάδας του Αγίου Δομετίου επέβαλε και χρηματικό πρόστιμο στην μεν ΕΝΑΔ €700 και στον ΑΠΟΠ €1000. 
Τέλος να αναφερθεί ότι ο ΑΠΟΠ αφήνει αιχμές και για τη στελέχωση της γραμματείας όπου και στις δυο προαναφερθείσες περιπτώσεις υπήρχε ορισμένο άτομο που στο πρόσφατο παρελθόν διετέλεσε στέλεχως της καλαθοσφαιρικής ομάδας της ΕΝΑΔ.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ