17.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

“Κάτι πίνουμε” στην Πάφο δεν εξηγείται αλλιώς…

Σταθμεύσεις αμέριμνη και ενώ ψάχνεις την τσάντα σου για να κατέβεις από το αυτοκίνητό σου ακούς ένα δυνατό θόρυβο, λες και πέρασε διαστημόπλοιο.

της Τζούλης Χρήστου
της Τζούλης Χρήστου

Το μόνο που προλαβαίνεις να δεις γυρίζοντας απορημένη το κεφάλι, είναι ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης. Τυφώνας, πάντως δεν πέρασε, ούτε μας ήλθαν επίσκεψη από το διάστημα. Προσπαθείς να μην νευριάσεις.  Κάποιος μπέρδεψε πάλι το αυτοκίνητό του με πύραυλο. Μετά, λένε, σκοτώνονται. Κάνα αθώο μην πάρετε στο λαιμό σας.

 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Διαμαρτύρονται ότι γέμισαν οι δρόμοι με ραντάρ, ορισμένοι. Καλά κάνει η Αστυνομία.

Οδηγείς και τα αυτοκίνητα έχουν σχηματίσει μία ατέλειωτη ουρά και προχωράνε σημειωτόν. Εκεί που έχεις απηυδήσει, αφού δεν προβλέπεται να «ξεκολλήσεις» σύντομα, βλέπεις ένα οδηγό προχωρημένης ηλικίας να προσπερνά ολόκληρη τη σειρά από τα δεξιά, εισερχόμενος φυσικά στην αντίθετη λωρίδα την ώρα που από απέναντι ερχόταν κανονικά αυτοκίνητο, για να πάει πού; Αν το βρείτε να σας παραδεχτώ.  Όχι για να στριμωχτεί μπροστά σου, που η δύσμοιρη φυσικά θα μπορούσες να το είχες σκεφτεί και να το πράξει η ίδια και επειδή δεν ανακάλυψες εσύ την ταχινόπιττα περιμένεις στην σειρά, αλλά για να διακόψει κάθετα την κυκλοφορία και να εισέλθει σε χώρο στάθμευσης που βρίσκεται στα αριστερά του δρόμου παρακαλώ, προκειμένου να «κόψει» κίνηση.

Πίνει ένα ολόκληρο ποτάμι ο άλλος και πιάνει το τιμόνι και διαμαρτύρεται γιατί οι δρόμοι έχουν γεμίσει με μπλόκα της αστυνομίας, η οποία απλά προσπαθεί να παρεμποδίσει ένα ενδεχόμενο θανάσιμο τραυματισμό κάποιου αθώου, που θα έχει την ατυχία να βρεθεί στον ίδιο δρόμο την ίδια στιγμή. Μάλιστα, υπερηφανεύεται σε γνωστούς και φίλους ότι κατάφερε με «τεχνάσματα» να ξεγελάσει την αστυνομία και να αποφύγει το άλκοτεστ.  Άμα δεν το αντέχετε, μην πίνετε. Απλά τα πράγματα.

Οδηγείς και αυτοκίνητο εισέρχεται στην δική σου λωρίδα, επειδή η δική του είχε καταληφθεί από παράνομα σταθμευμένο όχημα και σου την λέει κι από πάνω ο οδηγός, επειδή δεν σταμάτησες να τον περιμένεις, αφού «τον είδες να έρχεται».  Άσχετο ότι την παρανομία αυτός την κάνει.

Τελικά “κάτι πίνουμε” γενικά σε αυτή την πόλη και δεν ξέρω και τί.  Δεν εξηγείται αλλιώς.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ