18.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Ισχυροί άνεμοι, βροχές, χιόνια και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει σήμερα την περιοχή, ενώ ψηλή πίεση αναμένεται από αύριο.

Σήμερα, το πρωί θα υπάρχουν διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και περίοδοι με συννεφιά, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό χιόνι ή χιονόνερο. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί, αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και ορεινά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και παροδικά, στα προσήνεμα δυτικά και νότια, μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ταραγμένη, στα ανατολικά, ταραγμένη μέχρι κυματώδης, στα νότια, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια κυματώδης.

Το απόγευμα θα είναι μέχρι κυματώδης, ενώ στα δυτικά και στα προσήνεμα βόρεια, πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα νότια παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Απόψε θα υπάρχουν διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και περίοδοι με συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 5 μποφόρ και παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι κυματώδης και στα δυτικά και στα προσήνεμα βόρεια πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης αλλά αργότερα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα ανατολικά και τα νότια και κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης, στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός. Παγετός δυνατό να σχηματιστεί και σε άλλες υπήνεμες ορεινές περιοχές.

Την Πέμπτη θα  υπάρχουν διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και περίοδοι με συννεφιά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί κοντά στους μέσους κλιματικούς όρους.

Την Παρασκευή θα υπάρχουν διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και περίοδοι με συννεφιά, ενώ αναμένονται λίγες τοπικές βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, το πρωί, δυνατό να πέσουν λίγα χιόνια ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, παραμένοντας όμως κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, στα δυτικά και τα ψηλότερα ορεινά, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ