17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Ικανοποίηση στην Πάφο από τις εξελίξεις για το έργο της μαρίνας

Φορείς της Πάφου και τοπική αυτοδιοίκηση χαιρετίζουν την τροχιοδρόμηση των διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου της μαρίνας.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, εξέφρασε την ικανοποίηση του χαρακτηρίζοντας θετική την εξέλιξη για την Επαρχία.
“Είναι κάτι που προσθέτει στην Πάφο και στην Κύπρο”, είπε.

Έσοδα θα εισρεύσουν και στην Επαρχία μας και στα κρατικά ταμεία, σημείωσε.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως σημασία έχει αυτό το έργο να γίνει και δήλωσε πως είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα η ανάθεση, αλλά σημαντικότερο και πολύ πιο ουσιαστικό είναι η μέρα που θα κατατίθεται ο θεμέλιος λίθος, ενώ κάλεσε την Κυβέρνηση να εξετάσει τη δυνατότητα παροχής επιπρόσθετων κινήτρων.

Σημαντική, είπε, είναι η επόμενη περίοδος κατά την οποία θα αναζητηθούν τα κεφάλαια και θα γίνουν όλες οι σχετικές διεργασίες για να ξεκινήσει το έργο.

Προς το παρόν, συνέχισε, “το χαιρετίζουμε, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας προς την Κοινοπραξία που ανέλαβε αυτό το έργο, για να μπορέσει εν τέλει να ευοδωθεί αυτός ο σκοπός και ο στόχος να κατασκευαστεί μια υπερσύγχρονη και μεγάλη μαρίνα στην Πάφο τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια και να έχουμε απτά αποτελέσματα”.

Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση, χωρίς να παραβιάζει όρους των προσφορών, οφείλει – όπως είπε- να εξετάσει και τη δυνατότητα παροχής επιπλέον κινήτρων για τημαρίνα για να καταστεί πιο βιώσιμη, αφού τα νέα οικονομικά δεδομένα έχουν ανατρέψει τις τότε χρηματοοικονομικές μελέτες βιωσιμότητας.

Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση, που θα το εξετάσει αυτό “και εγώ λέω να είναι εντός νομιμότητας γενναιόδωρη”, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Πάφου, “πρέπει να είναι πολύ αυστηρή, θέτοντας αυστηρά κριτήρια για το πότε θα ξεκινήσει αυτό το έργο. Και μάλιστα, αν αυτό είναι νόμιμο, να μπουν και υψηλές εγγυητικές”.

Εξάλλου, μεγάλη μέρα χαρακτήρισε τη σημερινή ο Πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού.

Πράγματι, είπε ο κ. Στυλιανού, πρόκειται για μια μεγάλη μέρα, τόσο για την Επαρχία Πάφου, αλλά και γενικότερα για την Επαρχία της Κισσόνεργας, γιατί μας βάζει πλέον στη διαδρομή που έχουμε σχεδιάσει για την πλήρη ανάπτυξη και αναβάθμιση της κοινότητας. 

“Ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε ανάλογη καθυστέρηση στην περαιτέρω εξέλιξη των συμβολαίων και των εργασιών”, είπε ο κ. Στυλιανού, αφού αναφέρθηκε σε καθυστέρηση πέντε μηνών στην ανάθεση.

Σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη, στο πλαίσιο εργασιών κατασκευής της Μαρίνας θα κατασκευαστούν 10 κυματοθραύστες και παραλία 1,5 χιλιομέτρου, δίδοντας άλλη διάσταση στην περιοχή.

Όπως είναι γνωστό, προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή της Μαρίνας Πάφου η οποία θα είναι δυναμικότητας 1000 σκαφών περίπου και θα περιλαμβάνει πέραν των 42.000 τ.μ. οικιστικών και εμπορικών αναπτύξεων.

Σε  συνεδρία της  η Διαχειριστική επιτροπή Μαρίνων, αφού έλαβε υπόψη και σχετική συμβουλή της Νομικής υπηρεσίας, αποφάσισε την αποστολή της επιστολής ανάθεσης για την κατασκευή της Μαρίνας Πάφου στον επιτυχόντα προσφοροδότη “Poseidon Grand Monica of Paphos”.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ