24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Θες να γίνεις δικηγόρος;

 

Αν θες να γίνεις δικηγόρος θα πρέπει πρώτα από όλα να πιστέψεις ότι μπορείς να γίνεις δικηγόρος και προπάντων να σου αρέσει η νομική επιστήμη.

της Μαρίας Παπή*

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η νομική επιστήμη είναι ένας ιδιόμορφος κλάδος, πολύ απαιτητικός και ταυτόχρονα πολύ ενδιαφέρον. Το εργαλείο που χρειάζεσαι για να πετύχεις σαν δικηγόρος είναι η νομική σκέψη, την οποία θα αποκτήσεις από την νομική σχολή του πανεπιστημίου οπού θα φοιτάς. Διότι ναι μπορείς να μπεις στην νομική σχολή οποιουδήποτε πανεπιστημίου θέλεις φτάνει να το θες πολύ και να αρχίσεις να βάζεις κάποιους στόχους μικρούς από τώρα, για να πετύχεις τον μεγαλύτερο, να μπεις στην νομική σχολή που θες και όχι άπλα να είσαι ένας ακόμα φοιτητής που μπήκε σε μια νομική σχολή άλλα θα είσαι ο φοιτητής που έχει όραμα να γίνει δικηγόρος για να υπερασπίζεται τους πελάτες του.

Άλλωστε το πιο όμορφο πράγμα στην νομική επιστήμη κατά την προσωπική μου γνώμη είναι η αγόρευση, διότι στην αγόρευση μπορείς να καταλάβεις πόσο εύστροφος είναι ένας δικηγόρος. Φυσικά εννοείται ότι και οι υπόλοιποι νομικοί είναι εξαιρετικοί, για παράδειγμα δικαστές, νομική σύμβουλοι κλπ, άπλα ο καθένας κάνει ένα ξεχωριστό και μοναδικό έργο.

Θα σε συμβούλευα να αρχίσεις να ψάχνεις στην ιστοσελίδα cylaw.org., υποθέσεις, που βλέπεις στην τηλεόραση και σου αρέσουν νομοθεσία και να ψάχνεις αυτά που σου αρέσουν π.χ. Αν σου αρέσουν οι φόνοι γράψε φόνος εκ προμελέτης και θα σου βγάλει πολλές υποθέσεις για να πάρεις μια ιδέα, αν σου αρέσει το εταιρικό δίκαιο γράψε εταιρείες  και πάλι θα βρεις πολλές ενδιαφέρον υποθέσεις. Έτσι πιστεύω θα πάρεις μια πρώτη ιδέα.

Επίσης θα σου πρότεινα πριν αποφάσεις ότι θες να μπεις στην νομική σχολή και να γίνεις δικηγόρος, να ψάξεις μέσα σου αν όντως το να γίνεις δικηγόρος θα σε ευχαριστεί και μετά από 5 χρονιά. Θα ήθελες όντως και μετά από 5 χρονιά να είσαι δικηγόρος? Σκέφτου την ζωή σου σαν να είσαι ήδη δικηγόρος με συνάρτηση την οικογένεια σου, (αν θες να κάνεις οικογένεια) και αν αυτή η ζωή που φαντάζεσαι σου αρέσει ή όχι. Η απόφαση είναι καθαρά δίκη σου και μόνο δίκη σου, όπως και η ευθύνη της απόφασης.

Φοιτήτρια Νομικής Σχόλης, Πανεπιστήμιο Νεάπολης Πάφου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ