19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Θα μας τρελάνει ο καιρός: Ενισχυμένοι άνεμοι και τοπικές βροχές/καταιγίδες σήμερα – Τι μας περιμένει τις επόμενες ημέρες;

Ισχυρό, δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές στο βορειοδυτικό 1/5 του νησιού και βορειοανατολικό άκρο (Ριζοκάρπασο).

Σύμφωνα με το kitasweather.com, σύντομα, τοπικές νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στα ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους, αλλά και ανατολικότερα σε περιοχές του εσωτερικού και επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου όπου αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Οι καταιγίδες στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου ενδέχεται να είναι ισχυρές με χαλάζι και ισχυρούς ανέμους και πιθανό να δημιουργηθούν μεμονωμένα προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο ή και μεμονωμένες πλημμύρες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 4-6 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 28-30 στα παράλια και 19 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις όμως στο δυτικό 1/5 του νησιού δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 20-22 στα παράλια και 10 στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού (Ριζοκάρπασο).

Σύντομα, όμως, τοπικές νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στα ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους, αλλά και ανατολικότερα σε περιοχές του εσωτερικού και βόρειο μισό των επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου και αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Οι καταιγίδες σε εσωτερικά και ανατολικά τμήματα του νησιού ενδέχεται να είναι ισχυρές με χαλάζι και ισχυρούς ανέμους και πιθανό να δημιουργηθούν μεμονωμένα προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο ή και μεμονωμένες πλημμύρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 4-6 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 28-30 στα παράλια και 19 στη Χιονίστρα.

Από την Τετάρτη μέχρι και το τέλος της εβδομάδας οι πιθανότητες για βροχές/καταιγίδες μειώνονται σημαντικά αλλά δεν αποκλείεται κάποιες μέρες να παρατηρούνται μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες στο ανατολικό μισό του νησιού. Την ίδια ώρα η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή άνοδο. Το ενισχυμένο δυτικό ρεύμα αέρα συνεχίζει.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ