22.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Θα είναι μεγάλη απόψε η νύκτα στον Ακάμα

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας θα παραμείνουν οι επίγειες δυνάμεις στον Ακάμα για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή, αλλά και για επιτήρηση, ανέφερε στο Pafospress  ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο κρατικό δάσος του Ακάμα, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο γύρω στις 15:40 το απόγευμα, αφού κατέκαψε περίπου 100 εκτάρια.

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, επανέλαβε τα περί εμπρησμού. Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για εμπρηστές, οι οποίοι επιθυμούν με τις πυρκαγιές να ασκήσουν πίεση σε σχέση με τους σχεδιασμούς του κράτους στον Ακάμα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Κάθε φορά που έχουμε μια σύσκεψη – υπάρχει προγραμματισμένη σύσκεψη την Πέμπτη 14/11 – για τον Ακάμα, έχουμε τέτοια φαινόμενα, τόνισε. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν και επτά πτητικά μέσα τα οποία ωστόσο αποσύρθηκαν λόγω σκότους.

Όπως ανέφερε, η πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατο έδαφος, ενώ τη χαρακτήρισε ως την χειρότερη για φέτος στον πιο ευαίσθητο οικολογικά περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρωινές του δηλώσεις στο Pafospress, έκανε λόγο για «κόλαση»!

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ