20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Θα «βαπτίζει» και η Κύπρος ακραία καιρικά φαινόμενα

Στη διαδικασία για την ονοματοδοσία των ακραίων καιρικών φαινομένων βρίσκεται η Κύπρος, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο SigmaLive o Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, ο οποίος διευκρίνισε ότι ακόμη βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια.
Όπως ανέφερε, τόσο ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός όσο και το Eumetnet, έχουν συμβουλεύσει την χώρα μας πως θα ήταν θεμιτό να δίνονται ονόματα σε ακραία καιρικά φαινόμενα, που θα επηρεάζουν αρκετές περιοχές της Κύπρου
Σε περιοχές της Ευρώπης ήδη δίδονται ονόματα, όπως είπε, ενώ στην νοτιοανατολική και Ανατολική Ευρώπη τώρα θα ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία.
Όπως ανέφερε, η διαδικασία αυτή έχει πολλά στάδια και είναι βασικό να υπάρξει ένας κοινά αποδεκτός κατάλογος ονομάτων που θα δίδονται σε εξαιρετικά ακραία καιρικά φαινόμενα, θα πρέπει να υπάρχει προσυνεννόηση αλλά και να οριστούν οι παράμετροι κάτω από τις οποίες θα δίδονται αυτά τα ονόματα.
Την υιοθέτηση κοινών ονομάτων συζητούν η Κύπρος μαζί με την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Σλοβενία και την Κροατία.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ