21.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Η 13χρονη Κύπρια που «σώζει» ζωές με την ασθένεια της

H 13χρονη Νίκη Χρίστου δίνει μαθήματα θάρρους με την απίστευτη δύναμή της.

Η Νίκη Χρίστου πάσχει από αρτηριοφλεβική δυσπλασία, μία σπάνια πάθηση, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σοβαρή παραμόρφωση στη δεξιά πλευρά του προσώπου της.

Η ιστορία της μικρής Κύπριας είχε απασχολήσει τα βρετανικά ΜΜΕ το 2016, όταν τής απονεμήθηκε το Βρετανικό Βραβείο Pride της Daily Mirror που φέρει την ονομασία «Child of courage» σε μια τελετή που έγινε παρουσία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, του πρίγκιπα Καρόλου και άλλων προσωπικοτήτων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Φέτος η νεαρή Κύπρια πήρε άλλο ένα βραβείο. Πρόκειται για το βραβείο «Points of Light», το οποίο απονέμεται σε ανθρώπους που αποτελούν παράδειγμα για αλλαγή στην κοινότητά τους.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, το βραβείο αφορά τους ήρωες που είχαν μια ιδέα και αποφάσισαν να την κάνουν πράξη. Οι πράξεις τους άλλαξαν ζωές και οι ιστορίες τους ενέπνευσαν χιλιάδες για να ξεκινήσουν και αυτοί τις δικές τους πρωτοβουλίες.

Η μικρή Κύπρια, με τα βίντεο της βοηθάει άλλα παιδιά να αποδέχονται τον εαυτό τους και να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε όποια δυσκολία και αν τους φέρει η ζωή. Η δράση της θεωρείται ότι είναι στήριγμα για πολλά παιδιά αλλά και ενήλικες που παλεύουν με δύσκολες ασθένειες για να μην το βάζουν κάτω.

Η ιστορία της 13χρονης Νίκης

Η 13χρονη από την Κύπρο, είναι μαθήτρια Γυμνασίου και ζει στη Βρετανία. Μέχρι τα έξι της χρόνια, η Νίκη είχε μια φυσιολογική ζωή.

Η ζωή της άλλαξε ριζικά, ωστόσο, όταν οι γονείς της παρατήρησαν φλέβες στη δεξιά πλευρά του προσώπου της και οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από την παραπάνω πάθηση. Η αρτηριοφλεβική δυσπλασία (AVM) είναι μια ανωμαλία στη διάπλαση των αγγείων και μπορεί να προκαλεί από πονοκέφαλο, μέχρι επιληπτικές κρίσεις και εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ μπορεί να επιφέρει και τον θάνατο.

Αυτή ήταν η αρχή του Γολγοθά για τη Νίκη. Η ζωή της μετατράπηκε σε σωρεία επισκέψεων σε νοσοκομεία, ραντεβού με γιατρούς, εξετάσεις και εγχειρίσεις. Η Νίκη υπέφερε συχνά από αιμορραγίες και οι γιατροί της συνέστησαν να απέχει από όλες τις δραστηριότητες που θα ανέβαζαν την πίεσή της.

Όμως αυτό δεν την πτόησε. Μια μέρα, η Νίκη έφτιαξε ένα βίντεο, στο οποίο μοιραζόταν την ιστορία της και πώς έχει επηρεαστεί η ζωή της. Το βίντεο είχε ξεπεράσει πλέον τις  2.579.913 προβολές.

Η Νίκη στα βίντεο της δίνει συμβουλές για σωστό μακιγιάζ, αλλά και θάρρος σε ανθρώπους που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν χρόνιες ασθένειες σαν τη δική της.

Πηγή: SIGMALIVE

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ