21.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Η υπερκαταιγίδα, όμοια με Χαλκιδικής, που έπληξε την Κύπρο [βίντεο]

Στη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» μίλησε ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαϊδης, για το υπερκύτταρο που έπληξε τη Χαλκιδική και επέφερε το θάνατο σε 7 άτυχα πρόσωπα.

Ερωτηθείς ο κ. Νικολαϊδης εάν είναι πιθανόν ένα τέτοιο ακραίο καιρικό φαινόμενο να πλήξει την Κύπρο, απάντησε πως «ναι είναι πιθανόν και μάλιστα έχουμε παραδείγματα από τέτοια φαινόμενα».

Όπως είπε ο κ. Νικολαϊδης τον Σεπτέμβριο του 2009 η μισή Κύπρος είχε καλυφθεί από καταιγιδοφόρο νέφος που μάλιστα προκάλεσε ανεμοστρόβιλο από την περιοχή των Λατσιών μέχρι την περιοχή του Άρωνα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα με τον κ. Νικολαϊδη ο εν λόγω ανεμοστρόβιλος προκάλεσε αρκετές υλικές ζημιές με αποκορύφωμα την αποκοπή 16.500 δέντρων στο Πάρκο Αθαλάσσας. Ως εκ τούτου γίνεται κατανοητό ότι από τύχη στη συγκεκριμένη περίπτωση δε θρήνησε θύματα και η Κύπρος.

Ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας υπενθύμισε επίσης το καιρικό φαινόμενο που έπληξε τους Αγίους Τριμιθιάς τον περασμένο Σεπτέμβριο, που προκάλεσε επίσης αρκετές υλικές ζημιές.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ