21.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Η υπερβολική ταχύτητα αιτία του χθεσινού διπλού θανατηφόρου δυστυχήματος εκτιμά η Τροχαία Πάφου

Στην υπερβολή ταχύτητα αποδίδει η Τροχαία Πάφου τα αίτια του χθεσινού διπλού θανατηφόρου οδικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στον  κύριο δρόμο Πάφου- Πόλης Χρυσοχούς, σύμφωνα με τον Υπεύθυνο της Τροχαίας Πάφου Ζήνων Ψαθίτη στο πλαίσιο διερεύνησης του τροχαίου .

Σε δηλώσεις του ο κ. Ψαθίτης ανέφερε πως και οι δύο οδηγοί δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας.

Από τις εξετάσεις μας μέχρι στιγμής είπε, “ φαίνεται ότι κατά την ώρα της σύγκρουσης ο 31χρονος δεν έφερε ζώνη ασφαλείας και εκτινάχθηκε από το όχημα του όταν αυτό ανατράπηκε στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί απ΄αυτό”.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επίσης συνέχισε ο Υπεύθυνος της Τροχαίας Πάφου, “ ζώνη ασφαλείας δεν έφερε ούτε η 42χρονη.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Ψαθίτης ανέφερε πως από  τις μέχρι τώρα εξετάσεις  δεν φαίνεται να είχε τόση μεγάλη συμβολή ο δρόμος ή το οδικό δίκτυο στην πρόκληση της σύγκρουσης, αλλά ο κύριος παράγοντας της σύγκρουσης- όπως είπε- οφείλεται στην  υπερβολική ταχύτητα.

Παραδέχτηκε ωστόσο πως οι  με τις τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και με διαχωριστική νησίδα στην μέση σίγουρα είναι πιο ασφαλής. Μιλούμε όμως είπε, “για ένα αγροτικό οδικό δίκτυο με καλό οδόστρωμα και δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να συνέτεινε στην πρόκληση της σύγκρουσης”.

Αναφερόμενος  στο ιστορικό του διπλού θανατηφόρου ο κ. Ψαθίτης είπε πως χτες γύρω στις 18:40 το απόγευμα 31χρονος από χωριό της Επαρχίας Πάφου οδηγούσε διπλοκάμπινο όχημα στον κύριο δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς με κατεύθυνση την Πάφο.

Σ’ ένα σημείο του δρόμου κάτω από συνθήκες που διερευνώνται εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και κτύπησε μετωπικά με όχημα σαλούν το οποίο ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση και οδηγούσε 42χρονη.

Από την σύγκρουση η οποία ήταν αρκετά σφοδρή η κοπέλα εγκλωβίστηκε στο όχημα της και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό της.

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Ο 31χρονος τραυματίστηκε κρίσιμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του.

Σημειώνεται πως η 42χρονη ήταν πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων παιδιών ενώ ο 31χρονος πατέρας τριών ανήλικων παιδιών.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ