16.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Η Τόνια και η Άνθια από την Πάφο κάνουν θραύση! Γνωρίστε νεαρούς καλλιτέχνες που αποδεικνύουν ότι η τέχνη… «φοριέται»

Η τέχνη δεν είναι μόνο για τους τοίχους και τους καμβάδες. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που το αποδεικνύουν περίτρανα.
Η CITY παρουσιάζει τρεις περιπτώσεις καλλιτεχνών στην Κύπρο που έχουν την ανάγκη να επικοινωνούν την τέχνη τους μ’ έναν διαφορετικό τρόπο.

Επιλέγουν, συγκεκριμένα, αντί να ζωγραφίζουν σε τοίχους και καμβάδες, να πρωτοτυπούν, μετατρέποντας σ’ έργα τέχνης διάφορα αντικείμενα όπως σακάκια, τσάντες και μαξιλάρια.

Και επειδή η τέχνη, σε οποιαδήποτε μορφή, προσφέρει πάντα μια όμορφη νότα στη μουντή καθημερινότητά μας, προτείνουμε φέτος να προσφέρεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα για τα Χριστούγεννα κάτι διαφορετικό.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Δείτε τη δουλειά τους παρακάτω και τα λέμε!

 

 

 

Η Τόνια και η Άνθια μετατρέπουν τζιν σακάκια σε έργα τέχνης


Δύο πολύ καλές φίλες, ζωγράφοι στο επάγγελμα, εδώ και λίγο καιρό, εκτός από τα σχέδια στον καμβά ζωγραφίζουν επίσης και πάνω σε καθημερινά ρούχα.

Κατά κύριο λόγο, οι δύο ζωγράφοι από την Πάφο δημιουργούν τους «κινούμενους πίνακές» τους δουλεύοντας με τζιν σακάκια, εμπλουτίζοντάς τα μάλιστα με κέντημα και ράψιμο.

Επιπλέον, δουλεύουν με t-shirts, παντελόνια τζιν και παπούτσια, τόσο για γυναίκες, αλλά και για άνδρες και παιδιά.

Την αρχή έκανε η Τόνια η οποία ξεκίνησε το project, να ζωγραφίζει δηλαδή πάνω σε σακάκια τζιν, από τον Ιανουάριο του 2017, ενώ το καλοκαίρι του ίδιου έτους την ακολούθησε η φίλη και συνάδελφός της Άνθια, με την οποία σήμερα λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία τη σειρά «Author».

Μάθε περισσότερα για τα σακάκια-έργα τέχνης ΕΔΩ.

 

 

 

Τα prints στις τσάντες της Ξένιας είναι φτιαγμένα 100% στο χέρι

Η Ξένια αποφάσισε να κατεβάσει τα έργα τέχνης από τους τοίχους και να τα κάνει τσάντες, με το αποτέλεσμα να έχει όλα τα φόντα να φύγει από την Κύπρο και να γίνει διεθνές fashion brand.

Με μία πρώτη ματιά, ίσως σκεφτείς ότι είναι ακόμη μια συλλογή με γυναικείες clutch τσάντες με βασικό τους στοιχείο το trend της εποχής.

Κι όμως, μπορεί η δημιουργός τους, Ξένια Τσιαμαντά, να πάτησε πάνω στο trend, ωστόσο διαφοροποιήθηκε ζωγραφίζοντας η ίδια τα prints πάνω στις τσάντες που δημιούργησε, χρησιμοποιώντας πινέλο και μία ειδική τεχνική, ούτως ώστε να πετύχει ένα τελικό αποτέλεσμα τόσο ιδιαίτερο όσο το είχε φανταστεί.

Το XENAT, στο μέλλον, όπως αναφέρει η δημιουργός του, φιλοδοξεί να χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνική και σε παπούτσια, ζώνες και άλλα αξεσουάρ ενώ τα prints θα διαφοροποιούνται ανάλογα με τα trends και την εποχή που θα βγει η εκάστοτε σειρά.

Δες περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

 

 

 

Οι δημιουργίες της Ειρήνης θα σε κατενθουσιάσουν

Η Ειρήνη Κλοκκαρή σπούδασε Interior Design και αργότερα έκανε μεταπτυχιακό στο Interdisciplinary Design. Αυτή την περίοδο, όμω,ς ασχολείται με την εικονογράφηση.

Εμπνέεται από τον κόσμο και την παράδοση της Κύπρου, φτιάχνοντας καρικατούρες με κυπριακές παραδοσιακές φορεσιές ή πορτρέτα, κυρίως σε μαξιλάρια.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις στείλεις φωτογραφία του ατόμου που επιθυμείς και αυτή θα δημιουργήσει είτε το πορτρέτο του, είτε την καρικατούρα του.

Εκτός από μαξιλάρια, ζωγραφίζει επίσης πάνω σε υφασμάτινα κουκλάκια, τσάντες, κρεβατάκια πατώματος και παπλωματοθήκες.

Για παραγγελίες επισκέψου το Klokkari Design studio.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ