24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Η Συντονιστική Επιτροπή Ιδιοκτητών Γής Ακάμα χαιρετίζει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Η Συντονιστική  Επιτροπή Iδιοκτητών Γής Ακάμα χαιρετίζει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου  όσον αφορά τις προσφυγές στο δικαστήριο εκατοντάδων ιδιοτήτων. , σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου δικαιώνει τους αγώνες της Συντονιστικής Επιτροπής και των Ιδιοκτητών εφόσον , συνεχίζει η ανακοίνωση, όλες  οι περιουσίες που έχουν ενταχθεί στις Ζώνες Νατουρα για την Χερσόνησο Ακάμα θεωρούνται πλέον ως εκτός Νατούρα.

Όπως αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή Ιδιοκτητών Γής Ακάμα τα όρια της περιοχής του Δικτύου στη Χερσόνησο θα πρέπει να υποβληθούν ξανά από την Επιστημονική Επιτροπή και θα πρέπει να ξανά  εγκριθούν από  τον Υπουργό Γεωργίας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυβέρνηση Αναστασιάδη ενήργησε πολύ σωστά με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τον Γενάρη του 2016 και ένταξε  εντός του Εθνικού Πάρκου την Κρατική γη Δάσος, και την χαλίτικη γή.

Με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου θα μπορεί η Κυβέρνηση , προστίθεται στην ανακοίνωση, να προχωρήσει τώρα στην δημιουργία του Τοπικού Σχεδίου και την ένταξη των ιδιωτικών περιουσιών σε ζώνες ήπιας Ανάπτυξης με Συντελεστές δόμησης όπως άλλωστε υπήρχε πριν το 1989.

Η Συντονιστική Επιτροπή Ιδιοκτητών Γής Ακάμα καλεί όλους τους  ιδιοκτήτες να παραμένουν σε εγρήγορση γιατί  όπως επεξηγεί  απλώς έχει κερδηθεί  μια μάχη αλλά όχι τον Πόλεμο εφόσον – όπως αναφέρει – “  το Τμήμα Περιβάλλοντος θα προσπαθήσει να επανεντάξει όλες τις ιδιωτικές περιουσίες και πάλι εντός Νατούρα , με καινούργια σύσταση και τάχα μου νέας συνεδρίαση με την σωστή σύνθεση της Επιστημονικής Επιτροπής”.

Επισημαίνει επίσης πως η Συντονιστική Επιτροπή δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο και αν χρειαστεί θα βγάλει διάταγμα από το δικαστήριο Interim Order , που να απαγορεύει στο Τμήμα Περιβάλλοντος να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα εις βάρος των ιδιοκτητών.

Επιπρόσθετα σημειώνει  ότι σε καμία περίπτωση οι Κοινότητες και Ιδιοκτήτες γης στον Ακάμα δεν επιθυμούν άναρχη ανάπτυξη και τσιμεντοποίηση της Χερσονήσου , αντίθετα από χρόνια ζητούν την δημιουργία ενός Στρατηγικού Σχεδίου Αειφόρου Οικολογικής Ανάπτυξης στις περιουσίες τους  και το Εθνικό Πάρκο να γίνει στην Κρατική γη Δάσος που είναι μια τεράστια περιοχή 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ανακοίνωσαν επίσης πως θα συνεχίσουν τον διάλογο με τα Κυβερνητικά Τμήματα πάντοτε με διάθεση συναίνεσης και με την συνδρομή και των δικών τους εμπειρογνωμόνων για να μπορέσει αυτή την φορά σωστά το Τμήμα Περιβάλλοντος να εντάξει στα όρια Νατούρα όσες ιδιωτικές περιουσίες όντως έχουν βιοποικιλότητα για να προστατεύσουν εφόσον φυσικά αποδεχθούν να αποζημιώσουν η να ανταλλάξουν με κρατική γη αυτές τις περιουσίες.

Τέλος έστειλα ένα πολύ θετικό μήνυμα στον Κύπριο Πολίτη , με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου και τον απεγκλωβισμό των ιδιωτικών περιουσιών από την Ζώνη Νατούρα ίσως το Κράτος να αποφύγει και κατ’ επέκταση  ο Κύπριος φορολογούμενος να πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ