21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Η ΠΑΣΥΔΥ καταδικάζει το περιστατικό βίας στο Γεν. Νοσοκομείο Πάφου 

Η Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ) καταδικάζει το περιστατικό βίας εναντίον λειτουργών υγείας στο Τμήμα Ατυχημάτων και Εκτάκτων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου εκφράζοντας ανησυχία «για την αδυναμία να προστατευθεί αποτελεσματικά το προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτηρίων στο χώρο εργασίας τους».

Ανακοίνωση της ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει πως «το συμβάν αυτό προστίθεται στη μακρά λίστα παρόμοιων περιστατικών εντός του έτους και συμβαίνει μόνο λίγες μέρες μετά από παρόμοιο περιστατικό στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Λευκωσίας».

Υπενθυμίζει τότε, «ως ένδειξη διαμαρτυρίας οι εκεί εργαζόμενοι κατήλθαν σε δίωρη στάση εργασίας, η οποία όπως αποδεικνύεται δεν κατάφερε να περάσει τα προσδοκώμενα μηνύματα τόσο προς τον κόσμο όσο και προς την πολιτεία».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει ότι «όπως διαφαίνεται, τα υπάρχοντα μέτρα ασφαλείας για προστασία του προσωπικού δεν επαρκούν για αυτό και πρέπει άμεσα να παρθούν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας, όπως η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στους χώρους των ΤΑΕΠ, όπως και όποια άλλα μέτρα κρίνονται απαραίτητα και έχουν υποδειχτεί στο παρελθόν από όλους τους εμπλεκομένους».

Κρούει για ακόμα μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου εκφράζοντας ανησυχία «για την αύξηση που παρατηρείται στα περιστατικά βίας στους χώρους των νοσηλευτηρίων και κυρίως στα ΤΑΕΠ».

«Οφείλουμε ως Οργάνωση να επιστήσουμε την προσοχή στο τόσο καίριο αυτό θέμα για τη λήψη προληπτικών μέτρων, πριν καταλήξουμε σε τραγικότερες καταστάσεις και από τραυματισμούς φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε θύματα», σημειώνει η ΠΑΣΥΔΥ.

Αναφέρει πως τα αρμόδια όργανα της ΠΑΣΥΔΥ «θα μελετούν πιθανούς τρόπους αντίδρασης και έκφρασης της αγανάκτησής μας για τα περιστατικά αυτά».

Καταλήγοντας, η ΠΑΣΥΔΥ, εκφράζει «τη συμπαράστασή μας στα θύματα του επεισοδίου και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ