22.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Η Παλαιά πόλη να μετατραπεί ο νέος πνεύμονας της Πάφου

Με την ολοκλήρωση των έργων που ήταν μονόδρομος για το ιστορικό κέντρο, το μεγάλο στοίχημα είναι  να εξευρεθούν τρόποι έτσι ώστε  η Παλαιά  Πόλη να αποκτήσει ζωή και την παλιά της αίγλη.

Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης  Βουλευτής ΔΗ.ΚΟ Περιφέρειας Πάφου
Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης
Βουλευτής ΔΗ.ΚΟ Περιφέρειας Πάφου

Αυτό που χρειάζεται άμεσα, όπως το προτείνουν και οι καταστηματάρχες, λόγω και των γιορτών των Χριστουγέννων είναι να παρθούν άμεσα αποφάσεις οι οποίες να συμβάλουν στην αναζωογόνηση της παλαιάς πόλης.

Καταρχάς πρέπει να γίνει άμεση παράδοση στην κυκλοφορία των οδών Αφροδίτης/Φελλάχογλου και Νικοδήμου Μυλωνά/Καρνάβαλλου για να είναι επιτέλους εφικτή η προσέγγιση των πολιτών προς το εμπορικό Κέντρο. Δυστυχώς παρ’ όλες τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του Δημάρχου Πάφου ότι το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο θα δινόταν στην κυκλοφορία πριν από ένα τουλάχιστον μήνα  το εμπορικό Κέντρο ουσιαστικά παραμένει ακόμη αποκλεισμένο και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία ταλαιπωρώντας αφάνταστα τους πολίτες της πόλης αλλά και τους επισκέπτες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επίσης, ένα άλλο αναγκαίο μέτρο που πρέπει να παρθεί άμεσα είναι η σύνδεση του εμπορικού κέντρου με νέα δρομολόγια της ΟΣΥΠΑ από την περιοχή του κόλπου των Κοραλλίων και της τουριστικής περιοχής Κάτω Πάφου/Γεροσκήπου απευθείας προς την περιοχή Καραβέλα,  με την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου σε σύγχρονο διαμετακομιστικό σταθμό ,χωρίς ενδιάμεση στάση.

Αυτό, θα βοηθήσει τα μέγιστα στην αναζωογόνηση της παλιάς πόλης  γιατί οι τουρίστες θα μπορούν εύκολα να έχουν άμεση πρόσβαση προς το εμπορικό κέντρο και να ξεναγηθούν στα ιστορικά της μνημεία και άλλα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής.

Επίσης η λειτουργία ενός Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη στο κέντρο της παλαιάς πόλης θα ήταν   ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας που θα βοηθούσε  και στην κίνηση και τόνωση της αγοράς.

Αντί όλων  αυτών των πιο πάνω μέτρων που έχει άμεση ανάγκη το εμπορικό κέντρο δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης του Δημάρχου Πάφου με το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου για τις τέντες των καταστημάτων του εμπορικού κέντρου. Δυστυχώς και σε αυτό το θέμα επιλέγουμε τον εντυπωσιασμό από την ουσία που είναι η επιβίωση του κόσμου ο οποίος δραστηριοποιείται στο εμπορικό κέντρο και ο οποίος τα τελευταία 2-3 χρόνια βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Είναι βέβαιο ότι η ευνομία και ευταξία δεν πρέπει να παραγνωρίζονται αλλά είναι επίσης βέβαιο ότι υπάρχουν και προτεραιότητες. Σ’ αυτό το σημείο να αναφέρω ότι η σοφία των πολλών είναι προτιμότερη από την σοφία του ενός και είναι καιρός να πρυτανεύσει η συλλογικότητα και ο εποικοδομητικός διάλογος για το καλό της πόλης μας εξάλλου ο αυταρχισμός και ο ετσιθελισμός  δεν συνάδει με την κουλτούρα της κοινωνίας της Πάφου

Αυτοί οι άνθρωποι που εδώ και δυο χρόνια κάνουν υπομονή εξαιτίας την ανασύστασης του ιστορικού κέντρου  και ζουν με την ελπίδα ότι οι επιχειρήσεις τους θα ξαναζωντανέψουν πιστεύοντας ότι θα έχουν  στήριγμα και  αρωγό τον Δήμο Πάφου.

Είναι κρίμα να αντιμετωπίζονται αυτοί οι άνθρωποι χωρίς να  ακουστούν οι δικές τους ανησυχίες και προτάσεις και θα μπορούσε με διάλογο μαζί τους να εξευρεθούν λύσεις.

Ευχής έργο για όλους είναι να επανέλθουν οι πολίτες στο δικό τους ιστορικό κέντρο ανακαινισμένο όπως έγινε  μετά την ριζική αναμόρφωση του, έτσι ώστε  να ξαναθυμηθούμε τις παλιές καλές εποχές που η πόλη έσφυζε από ζωή.

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ