19.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Η Πάφος “BEST Creative Tourism Destination 2016”

Pafos Region- BEST Creative Tourism Destination 2016


 

Το διεθνές δίκτυο Creative Tourism Network με έδρα την Βαρκελώνη, πρόσφατα μέσα στα πλαίσια της τουριστικής έκθεσης του Λονδίνου έχει ανακοινώσει τα βραβεία του 2016 και  ανακήρυξε  την Πάφο ως Best Creative Tourism Destination 2016.   Η διάκριση προέκυψε μετά από αξιολόγηση σχετικής πρότασης της Πάφου που ετοίμασε και κατάθεσε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας  Πάφου όπου  μέσα  από πέραν των 100 καταξιωμένων προορισμών διακρίθηκε η Πάφος ως Best Creative Tourism Destination 2016. δηλ η Πάφος ως o καλύτερος προορισμός για το 2016 που προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία για δημιουργικές εμπειρίες με την ενεργό συμμετοχή τους σε εμπειρίες που συνδέονται με την τοπική κοινωνία, παράδοση, και πολιτισμό.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η Πάφος προσφέρει σήμερα διάφορες εμπειρίες που μπορεί ο επισκέπτης να συμμετάσχει και να δημιουργήσει όπως την οινογαστρονομία, παραδοσιακά επαγγέλματα, χειροτεχνία, τέχνες και παραδόσεις, εκμάθηση γλώσσας, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις με μεγάλο περιθώριο όμως περεταίρω ανάπτυξης και βελτίωσης.

Τα τελευταία χρόνια διάφορες μελέτες έχουν καταδείξει ότι ο επισκέπτης δεν θέλει πλέον να θεωρείτε “τουρίστας” αλλά θέλει να αισθάνεται ότι συμμετέχει στην καθημερινή ζωή, και εμπειρία του προορισμού. Αυτός είναι ο νέος τρόπος της ανακάλυψης ενός ξένου πολιτισμού και προορισμού γενικότερα  που κάθε χρόνο αναπτύσσεται όλο και περισσότερο.

Σήμερα, οι ίδιοι οι τουρίστες άρχισαν να μην συμβιβάζονται πλέον στο απλά να παρακολουθήσουν μια παραδοσιακή περιήγηση στα αξιοθέατα, θέλουν και επιζητούν να συμμετάσχουν  στην καθημερινή ζωή του προορισμού.

Η τουριστική Πάφος  παρακολουθώντας στενά τις τελευταίες τάσεις στην παγκόσμια τουριστική αρένα έρχεται να ικανοποιήσει τις ανάγκες αυτές ή να συμβάλει ώστε ο προορισμός να  βαδίζει  προ της ορθή κατεύθυνση.  Γίνονται προσπάθειες που συμβάλουν στη διαφοροποίηση και την καινοτομία της τουριστικής εμπειρίας.  Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργικός τουρισμός και εμπειρία μπορεί να συμβάλει αισθητά στην τόνωση της τοπικής οικονομικής, κοινωνικής και  πολιτιστικής ανάπτυξης.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ