18.9 C
Paphos
Monday, April 8, 2024

Η Πάφος τιμά τον ‘ Καπετάν Βαγγέλη’ με την ονοματοδοσίας της οδού Ευάγγελου Λουκά – Κουταλιανού 

Με τελετή ονοματοδοσίας στο δρόμο που συνδέει τη Λεωφόρο Τάφων των Βασιλέων με το ξενοδοχείο Capital Coast, ο Δήμος Πάφου τιμά τον Ευάγγελο Λουκά-Κουταλιανό και αποδίδει το όνομά του στην συγκεκριμένη οδό, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου.

Ο αείμνηστος Ελλαδίτης Ευάγγελος Λουκάς-Κουταλιανός, ο γνωστός «Καπετάν Βαγγέλης» από τη Σαλαμίνα, ήταν ο καπετάνιος των πλοιαρίων «Σειρήν» και «Άγιος Γεώργιος» που το 1954-‘55 μετέφεραν κρυφά οπλισμό από την Ελλάδα στην Κύπρο για την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ.

Η τελετή ονοματοδοσίας της οδού Ευάγγελου-Λουκά Κουταλιανού, η οποία βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου προσάραξαν τα καΐκια με τα όπλα της ΕΟΚΑ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου και ώρα 7.00 μ.μ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς από το Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, τον Κοινοτάρχη Χλώρακας Νικόλα Λιασίδη, την θυγατέρα του αείμνηστου Καπετάν Βαγγέλη, Βασιλική Ραπατζίκου-Κουταλιανού και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ζαχαρία Ευαγγέλου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ