17.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Η Πάφος τίμησε τον “Καπετάν Βαγγέλη” του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα 1955-1959

Με τελετή ονοματοδοσίας που πραγματοποιήθηκε, στο δρόμο που συνδέει τη Λεωφόρο Τάφων των Βασιλέων με το ξενοδοχείο Capital Coast, ο Δήμος Πάφου τίμησε τον Ευάγγελο Λουκά-Κουταλιανό, αποδίδοντας το όνομά του στην συγκεκριμένη οδό.

Ο αείμνηστος Ελλαδίτης Ευάγγελος Λουκάς-Κουταλιανός, ο γνωστός «Καπετάν Βαγγέλης» από τη Σαλαμίνα, ήταν ο καπετάνιος των πλοιαρίων «Σειρήν» και «Άγιος Γεώργιος» που το 1954-‘55 μετέφεραν κρυφά οπλισμό από την Ελλάδα στην Κύπρο για την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ. Μιλώντας στην τελετή, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος αναφέρθηκε στην δράση και την προσφορά του τιμώμενου, τονίζοντας ότι με την πρωτοβουλία του αυτή ο Δήμος Πάφου τιμά το γενναίο Έλληνα και το φλογερό πατριώτη.

Η ονομασία του δρόμου αυτού σε οδό Ευάγγελου Λουκά-Κουταλιανού, ανέφερε ο κ. Φαίδωνος, αποτελεί μια συνειδητή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου που πηγάζει από το επιβεβλημένο καθήκον έναντι της ιστορίας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Είναι μια έμπρακτη απόδειξη της εκτίμησης και του σεβασμού μας προς τον άνθρωπο εκείνο που διακινδύνευσε τη ζωή του και την ελευθερία του για την Κύπρο και λαό της. Είναι μια υποχρέωση προς τις νεότερες γενιές για να ενισχύσουμε τη θύμηση και να ενδυναμώσουμε την εθνική μας συνείδηση.

Η τελετή ονοματοδοσίας της οδού Ευάγγελου-Λουκά Κουταλιανού, η οποία βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου προσάραξαν τα καΐκια με τα όπλα της ΕΟΚΑ, περιλάμβανε επίσης χαιρετισμούς από τον Κοινοτάρχη Χλώρακας Νικόλα Λιασίδη, την θυγατέρα του αείμνηστου Καπετάν Βαγγέλη, Βασιλική Ραπατζίκου-Κουταλιανού και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης».

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ