17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

 Η Πάφος στο σταυροδρόμι των διεθνών επιχειρήσεων 

Ιδιαίτερη σημασία δίδει το ΕΒΕ Πάφου στην καθιέρωση της Πάφου ως Κέντρου Διεθνών Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέα Δημητριάδη.

Προς το σκοπό αυτό είπε ο κ. Δημητριάδης στο ΚΥΠΕ το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου τόσο με την συμμετοχή του ιδίου όσο και μελών του, συμμετέχει ενεργά σε διάφορες εκθέσεις , σεμινάρια και επιχειρηματικές συναντήσεις στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του ο Μαρίνος Στυλιανού Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου ανέφερε στο ΚΥΠΕ  πως προς την κατεύθυνση αυτή  το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου επαναλαμβάνει συνεχώς τα πλεονεκτήματα της περιοχής προς τους ξένους διπλωμάτες όπως έγινε με τους πρέσβεις της Γαλλίας, της Κίνας αλλά και της Αγγλίας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πρόσθεσε επίσης πως σχετικές πληροφορίες διαβιβάστηκαν προς τα αδελφοποιημένα Επιμελητήρια τόσο της Αιγύπτου, του Ισραήλ όσο και του Αμάν της Ιορδανίας, σημειώνοντας παράλληλα πως ενέργειες γίνονται ενέργειες  με στόχο σύντομα να  προγραμματιστούν αντίστοιχες επιχειρηματικές αποστολές και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και από  κοινού εκδηλώσεις με τις πρεσβείες .

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το Ισραήλ  ζήτησε την εμπλοκή του επιχειρηματικού κόσμου της Πάφου προβάλλοντας ταυτόχρονα και πολιτισμικά στοιχεία των δύο λαών.

Στο μεταξύ, ο κ. Στυλιανού είπε πως  και ο πρέσβης της Γαλλίας  στην πρόσφατη συνάντηση του με το ΕΒΕ  Πάφου τόνισε την αναγκαιότητα διοργάνωσης παρόμοιας εκδήλωσης.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια  το Επιμελητήριο  θα έρθει σε επαφή με το αντίστοιχο Επιμελητήριο της Γαλλίας  με γνώμονα Γαλλικές εταιρείες να γνωριστούν  με αντίστοιχες κυπριακές  και με στόχο την αύξηση παρουσίας δανεικών εταιρειών στην Κύπρο, όπως είπε.

Ο Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου ανέφερε πως παρόμοια  συζήτηση έχει γίνει και με τον Πρέσβη της Αγγλίας  ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία για τον προγραμματισμό ανοιχτής εκδήλωσης  με τον επιχειρηματικό κόσμο  και τους μόνιμους Βρετανούς κατοίκους της Πάφου λόγω και του Brexit. Στόχος  των δύο πλευρών είναι η ενίσχυση των οικονομικών δεσμών, συμπλήρωσε ο κ. Στυλιανού.

Ακολούθως ο κ. Στυλιανού αναφέρθηκε στις προχωρημένες επαφές  που βρίσκεται το ΕΒΕ με την Σαουδική Αραβία για να τροχιοδρομηθεί επιχειρηματική αποστολή με το Επιμελητήριο του Damman  της Σαουδικής Αραβίας.

Στο μεταξύ  ο πρόεδρος του ΕΒΕ αναφέρθηκε και στα  πολλαπλά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πάφου που  μπορούν να καταστήσουν την περιοχή πόλο έλξης των ξένων επιχειρήσεων, μετατρέποντας έτσι την Επαρχία σε διεθνές επιχειρηματικό και χρηματοοικονομικό κέντρο.

Η Πάφος συνέχισε,  πληροί  πολλά  κριτήρια εδραίωσης της ως Διεθνές Επιχειρηματικό Κέντρο, ως μέρος της ευρύτερης προσπάθειας που καταβάλει η Κύπρος.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως η Πάφος διαθέτει  ελκυστικό περιβάλλον και σχετική υποδομή για να φιλοξενήσει τα στελέχη διεθνών επιχειρήσεων, παρέχει υψηλού επιπέδου νομικές, λογιστικές, συμβουλευτικές, τραπεζικές και άλλες υπηρεσίες και έχει εξαιρετική υποδομή στις μεταφορές, τηλεπικοινωνίες και συνεδριακές διευκολύνσεις.

Επιπρόσθετα σημείωσε διαθέτει εργατικό δυναμικό με ανώτερη εκπαίδευση και επαγγελματισμό. Έχει διεθνές αεροδρόμιο με πολλές διασυνδέσεις και υψηλή ποιότητα ζωής.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου αναφέρθηκε και στα γενικότερα πλεονεκτήματα της Κύπρου που είναι ότι είναι μέλος της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης, διαθέτει σταθερό νομικό  και φορολογικό περιβάλλον, ευνοϊκό  φορολογικό σύστημα με χαμηλό συντελεστή εταιρικού φόρου σε σχέση με τα Κράτη της ΕΕ στο 12,5% , ευρύ φάσμα συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας.

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί και στην στρατηγική θέση της Κύπρου που αποτελεί- όπως είπε- αποτελεί σταυροδρόμι της Ευρώπης,της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής και ιδανική ζώνη ώρας, ενώ εξελίσσεται και σε ενεργειακό κόμβο.

Τις προσπάθειες του ΕΒΕ Πάφου χαιρετίζει και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης.Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του σημειώνοντας πως οι προσπάθειες του ΕΒΕ θα δώσουν διάσταση στην οικονομία της Πάφου.

Ενδεικτικά ο κ. Μιχαηλίδης  ανέφερε πως ένας από τους λόγους που κάποιος θα χρησιμοποιήσει την Πάφο για επιχειρηματικό κέντρο είναι η προσφορά της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην Πάφο που αποτελεί , όπως εξήγησε, μια περιοχή με την μεγαλύτερη συγκέντρωση των ξενοδοχείων  των πέντε αστέρων.

Οι υπηρεσίες των πεντάστερων ξενοδοχείων συμβάλουν στις ενέργειες του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου, κατέληξε.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ