24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Η Πάφος πρωταθλήτρια και φέτος στις πωλήσεις σε ξένους αγοραστές

Οι πωλήσεις ακινήτων συνεχίζουν να αυξάνονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, τόσο από την εγχώρια αγορά αλλά κυρίως από αγορές του εξωτερικού.

Η Πάφος όπως και το 2015 συνεχίζει να έχει τα σκήπτρα και το 2016 στις καταθέσεις σε πωλητήρια έγγραφα σε αλλοδαπούς με 41%, με την Λεμεσό να ακολουθεί με 28%. Η Λάρνακα είναι στην  Τρίτη θέση με 24%, και η Λευκωσία με την Αμμόχωστο να είναι τελευταίες με 4% και 3% αντίστοιχα.

Οι μαζικές αυτές αγορές κατοικιών από ξένους επενδυτές στην Πάφο γίνονται  λόγω της χορήγησης άδειας παραμονής με την αγορά ακινήτων άνω των €300.000 όπως επίσης λόγω του ειδικού προγράμματος επενδύσεων σε ακίνητα πάνω από 2.5 εκ. ευρώ για εξασφάλιση Ευρωπαϊκού διαβατηρίου. Η Πάφος συνεχίζει να ελκύει  λόγω κυρίως και του εντυπωσιακού φυσικού της περιβάλλοντος, και του ήπιου κλίματος της.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η Πάφος κατάφερε με την συνεχή και στοχευμένη προσπάθεια των ντόπιων επιχειρηματιών ανάπτυξης γης να παραμείνει πρώτη και να ελκύει συνεχώς τους ξένους αγοραστές και επενδυτές οι οποίοι δείχνουν την προτίμηση τους κυρίως σε παραθαλάσσιες επαύλεις ή σε διαμερίσματα σε οργανωμένα συγκροτήματα, τα οποία τους παρέχουν τόσο ασφάλεια αλλά και μεγάλη ποικιλία ανέσεων, ευκολιών και υπηρεσιών.

Από την άλλη η Πάφος προχωρά με γοργούς πλέον ρυθμούς ώστε να είναι έτοιμη το 2017 να ανοίξει τις πύλες της σαν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για να δεχθεί τις χιλιάδες των τουριστών, επισκεπτών αλλά και των επενδυτών.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ