22.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Η Πάφος ΠΡΕΠΕΙ να προχωρήσει ΜΠΡΟΣΤΑ!

3 μήνες από την τελευταία ολομέλεια, θα ανάμενε κανείς ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα είχε αρκετή εργασία συσσωρευμένη και προφανώς υπεράριθμα θέματα να επιλύσει. Δυστυχώς, όμως, για ακόμα μια φορά η επιλογή που είχαμε μπροστά μας ήταν να διχάσουμε την Πάφο και ειδικά το Δημοτικό Συμβούλιο, γύρω από την ανάρτηση υποσημειώσεων πάνω σε μια πινακίδα, λες και όλα τα άλλα ζητήματα τα είχαμε επιλύσει. Άλλη μια «χαμένη» ολομέλεια, έτσι… για το «καλό» της Πάφου.

Φίλιππος Θ. Φιλίππου Πολιτικός Μηχανικός Δημοτικός Σύμβουλος Κ.Σ. ΕΔΕΚ στον Δήμο Πάφου
Φίλιππος Θ. Φιλίππου
Πολιτικός Μηχανικός
Δημοτικός Σύμβουλος Κ.Σ. ΕΔΕΚ στον Δήμο Πάφου

Σεβόμενος πάντα τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου και αναλογιζόμενος το τι πρέπει να γίνει στην Πόλη μας, καταλήγω στο εξής συμπέρασμα: Ως Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε υποχρέωση να καταπολεμούμε κάθε περίπτωση σήψης και διαφθοράς, να αποκλείουμε κάθε πράξης ανεντιμότητας και αυθαιρεσίας. Οφείλουμε παράλληλα να διασφαλίζουμε την διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση, υπερασπιζόμενοι πάντα τη Δημοκρατία, την ισότητα, την αξιοκρατία και την αξιοπρέπεια της πόλης και των συμπολιτών μας.

Κάθε μας ενέργεια θα πρέπει να έχει ως γνώμονα το κοινό καλό, την πρόοδο και την υγιή ανάπτυξη της πόλης μας, και την ευημερία των συμπολιτών μας, και βέβαια κάθε μας πράξη θα πρέπει να γίνεται με σεβασμό και αγάπη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η επόμενη λοιπόν ολομέλεια θα πρέπει να αποδεικνύει έμπρακτα ότι αντλήσαμε σωστά το μάθημά μας και ότι ενωμένοι θα εργαστούμε με βάση όλα τα πιο πάνω. Φτάνει πια τα πισωγυρίσματα. Ο κόσμος της Πάφου έχει ισχυρή μνήμη. Δεν μας ωφελούν σε τίποτα ούτε τα στίγματα, ούτε οι αφορισμοί, αλλά και ούτε μας ταιριάζουν. Η Πάφος ΠΡΕΠΕΙ επιτέλους να προχωρήσει ΜΠΡΟΣΤΑ.

Πρέπει να δώσουμε λύσεις σε θέματα που βασανίζουν την πόλη και ταλαιπωρούν καθημερινά τους συμπολίτες μας. Σε μείζονος και ζωτικής σημασίας προβλήματα, όπως:

1.Η έλλειψη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού (Master Plan). 2.Η έλλειψη δημόσιας Πανεπιστημιακής Σχολής. 3.Η νομική κάλυψη στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση του Δήμου Πάφου. 4.Η δημιουργία του Φορέα Πολιτισμού. 5.Η σκληρή και άνιση μάχη που πρέπει να δοθεί και να κερδηθεί, ενάντια στα ναρκωτικά και την υγιή ανάπτυξη της νεολαίας μας. 6.Η έλλειψη έργων αθλητικής υποδομής. 7.Το κακό χάλι του εμπορικού κέντρου, που μας αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχουν γίνει αρκετά προς την αναζωογόνησή του, αλλά αντίθετα χάνει τη μια μάχη πίσω από την άλλη. 8.Η έλλειψη σύγχρονου σταθμού λεωφορείων και μαζικών μεταφορών. Σύγχρονες και έξυπνες στάσεις λεωφορείων. 9.Η έλλειψη αγκυροβολίου. 10.Η βελτίωση των παραλιών και των υπηρεσιών που προσφέρονται στις παραλίες, με παράλληλη κατασκευή κυματοθραυστών. 11.Η βελτίωση και ανάδειξη των Αρχαιολογικών χώρων. 12.Η κατασκευή των στεγάστρων στο Αρχαιολογικό Πάρκο. 13.Η ποιοτική βελτίωση και η αναβάθμιση της ασφάλειας των διάφορων πάρκων και χώρων πρασίνου. 14.Η βελτίωση των ιατρικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών της Πάφου. 15.Η δημιουργία διάφορων μουσείων, όπως το μουσείο μουσικών οργάνων, ιστορικής αναδρομής και μνήμης της Πάφου, μουσείο Αγώνα και Αντίστασης, αλλά και άλλων έργων πολιτιστικής υποδομής στην πόλη της Πάφου. 16.Η ανάδειξη και η σωστή αξιοποίηση του Φάρου της Πάφου. 17.Η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου Πάφου. Η αύξηση του προσωπικού όπου χρειάζεται, η πιο γρήγορη εξυπηρέτηση του πολίτη, ηλεκτρονική διακυβέρνηση. 18. Λύση με την υπηρεσία σκυβάλων και καλλιέργεια κουλτούρας καθαριότητας και αγάπης προς το περιβάλλον και την ανακύκλωση. 19.Η βελτίωση του οδικού δικτύου εκεί και όπου χρειάζεται. Λύσεις στους σχεδιασμούς που έχουν προκύψει και που έπρεπε εδώ και καιρό να είχαμε επίσημα τοποθετηθεί ως Σώμα. 20.Η αναβάθμιση του οδικού φωτισμού. 21.Η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε περιοχές με χρόνια προβλήματα από τα όμβρια ύδατα. 22.Το μεγάλο ζήτημα της προσβασιμότητας. 23.Η Αγίου Αντωνίου που έχει ξεχαστεί και έχει αφεθεί σε άσχημο χάλι. 24.Η έλλειψη χώρων στάθμευσης. 25.Η έλλειψη χώρων υγιεινής. 26.Τα διαλυμένα και ανύπαρκτα πεζοδρόμια, η αισθητική αναβάθμιση της πόλης, τα χαλασμένα σιντριβάνια, οι ταλαιπωρημένες προτομές, οι απελπισμένοι πολίτες που περιμένουν αποφάσεις…, και πόσα αλλά να αναφέρουμε που ήδη υπάρχουν και που σίγουρα θα προκύψουν.

Φαίνεται ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο και είμαι βέβαιος ότι αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Στα χέρια μας βρίσκεται, λοιπόν η επιλογή για το πώς θα δράσουμε από τώρα και στο εξής και πως θα διαμορφώσουμε με τις διάφορες αποφάσεις μας, το μέλλον παιδιών μας, το μέλλον της Πόλης μας.  Η Πάφος αξίζει να γίνει μια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη πόλη, κέντρο ανάπτυξης και προόδου, φάρος ήθους και πολιτισμού. Η Πάφος ΠΡΕΠΕΙ να προχωρήσει ΜΠΡΟΣΤΑ! Με έργα, με όραμα, με καθαρά χέρια και υπεύθυνη δράση από όλους μας.

 

Φίλιππος Θ. Φιλίππου

Πολιτικός Μηχανικός

Δημοτικός Σύμβουλος Κ.Σ. ΕΔΕΚ στον Δήμο Πάφου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ