20.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

Η Πάφος μια μεγάλη γκαλερί φωτογραφίας από 9 φωτογράφους της ΦΕΚ – Τμήμα Πάφου

Μια διαφορετική καινοτομία εισαγάγει στην τέχνη της φωτογραφίας η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου – Τμήμα Πάφου στα πλαίσια του MoPP (Μonths of Photography Paphos / Μήνες Φωτογραφίας Πάφος).

Η εκδήλωση, υπό τον τίτλο “Public Art”, περιλαμβάνει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εννέα παράλληλες ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας, διαφορετικών φωτογράφων σε διαφορετικούς χώρους μέσα στην πόλη της Πάφου.

Οι φωτογραφίες αυτές, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ συμμετέχοντες φωτογράφοι στις ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας, επιλέγηκαν μετά από μια ανοικτή πρόσκληση σε ερασιτέχνες επαγγελματίες φωτογράφους ή λάτρεις φωτογραφίας να αποστείλουν κάποιο project με οκτώ – δέκα φωτογραφίες ο κάθε φωτογράφος.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι συμμετέχοντες ήταν από διάφορες χώρες -Κύπρο, Ελλάδα, Ρωσία, Αγγλία και Αμερική – και οι 9 εξ αυτών επιλέγηκαν αφού πέρασαν από κριτική επιτροπή.

Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν είναι η Μαρία Ευθυμίου, ο Francis Harrison, ο Κωνσταντίνος Κρουσταλής, ο Ανδρέας Νεοφύτου, ο Mike Sutton, o Mehmet Ali Serak, η Άννα Παπαγεωργίου, η Anna Kim και η Αφροδίτη Κωνσταντή.

Η παρουσίαση των φωτογραφιών θα γίνει σε χώρους εντός του κέντρου της Πάφου αλλά και στη Γεροσκήπου.

Οι εννέα φωτογράφοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, λέγοντας πως οι φωτογραφίες τους θα ξεφύγουν από τον παραδοσιακό τρόπο έκθεσης κάποιου φωτογραφικού έργου.

Οι καλλιτέχνες φωτογράφοι θεωρούν πως μέσω του MoPP η τέχνη με τον άνθρωπο και την καθημερινότητα του έρχονται σε μια ψυχική επαφή χωρίς να αποτελεί αυτό την παρουσίαση μιας έκθεσης σε μια γκαλερί.

Η έκθεση των 9 φωτογράφων σε εννέα διαφορετικά σημεία της πόλης ξεκινά σήμερα Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την 1η Μαΐου του 2016.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ