25.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Η Πάφος γιορτάζει την ημέρα τουρισμού με το μήνυμα “Ο Αειφόρος Τουρισμός – ένα εργαλείο για την ανάπτυξη”

ΤΟ μήνυμα της φετινής ημέρας τουρισμού όπως είναι όποτε και οπουδήποτε ταξιδεύετε  να θυμάστε Σεβασμό στην Φύση, στην Κουλτούρα, στον τόπο που σας φιλοξενεί!

Ο τουρισμός είναι σήμερα ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγικός κλάδος στον κόσμο και προσφέρει  μεταξύ άλλων ελπίδα και  ευημερία σε εκατομμύρια ζωές και πόρους σε όλο τον κόσμο. Μόνο πέρυσι, 1.235 εκατομμύρια ταξιδιώτες διασχίζουν τα διεθνή σύνορα σε ένα μόνο έτος. Μέχρι το 2030, τα 1,2 δισεκατομμύρια θα φτάσουν τα 1,8 δισεκατομμύρια. Η πρόκληση που έχουμε όλοι, είναι πώς μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτήν την ισχυρή βιομηχανία και  να συμβάλουμε ώστε να γίνει ο κόσμος αυτός καλύτερος και να προωθηθεί η αειφόρος ανάπτυξη σε όλους τους 5 πυλώνες:

Οικονομίκη αειφορία : αποδίδοντας ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Κοινωνική: δημιουργία  αξιοπρεπών θέσεων εργασίας που να ενδυναμώνουν την κοινωνία.

Περιβαλλοντική: διατήρηση και εμπλουτισμός του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πολιτιστική: γιορτάζοντας και διατηρώντας την ποικιλομορφία, την ταυτότητα και τον απτό και άυλο πολιτισμό

Ειρήνη: ως βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την πρόοδο. Η Ε.Τ.Α.Π Πάφου αναγνωρίζοντας ότι το εργαλείο αυτό μπορεί  να δώσει μέλλον στην Πάφο έχει τα τελευταία χρόνια εντείνει τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Με δράσεις όπως, Βραβεύσεις της ακτογραμμής , ευρωπαϊκή διάκριση ως αειφόρος προορισμός και συμπερίληψη στα green destinations, συμβολή στην διατήρηση και προβολή του πολιτισμού, την πολιτιστική ταυτότητα και τον απτό και άυλο Πολιτισμό, συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και συμμέτοχη σε ευρωπαϊκά προγράμματα CHRISTA & CULT RING που σχετίζονται άμεσα με τον αειφόρο τουρισμό είναι μερικές από τις έμπρακτες προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΤΑΠ Πάφου.

Η ΕΤΑΠ προτρέπει όλους τους φορείς της επαρχίας και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό να καταβάλουν περεταίρω δυνάμεις για να προωθεί μια ακόμη πιο αειφόρα ανάπτυξη και με την συμβολή του τουρισμού να επέλθει  αλλαγή και να οικοδομηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους, την επαρχία μας, την χώρα μας, τον κόσμο.

ΤΟ μήνυμα της φετινής ημέρας τουρισμού όπως αυτό διατυπώθηκε από τον ΟΗΕ είναι όποτε και οπουδήποτε ταξιδεύετε  να θυμάστε, Σεβασμό στην Φύση, στην Κουλτούρα, στον τόπο που σας φιλοξενεί!

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ