19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Η Πάφος αποκτά καινούργιο θέατρο… Όλες οι λεπτομέρειες

Η Πάφος ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 έκανε μια όμορφη και δημιουργική διαδρομή που άφησε την πόλη μας πλουσιότερη σε πολιτισμό, διοργανώσεις και έφερε τον κόσμο πιο κοντά. Η πολιτιστική δραστηριότητα στην πόλη μας συνεχίζεται και όπως όλα δείχνουν χρειαζόμαστε περισσότερους χώρους φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ένα νέο θέατρο λοιπόν θα κοσμήσει την πόλη μας πολύ σύντομα! Ένα θέατρο χωρητικότητας 300 θέσεων, με περιστρεφόμενη σκηνή με δυνατότητα φιλοξενίας συνεδρίων αλλά και μουσικών, θεατρικών και χορευτικών παραστάσεων από όλο τον κόσμο. Το θέατρο αυτό θα μπορεί επίσης να φιλοξενεί εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής αλλά και σεμινάρια θεάτρου και χορού καθώς θα υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι και αίθουσες. Καλλιτεχνικά σχήματα θα μπορούν να φιλοξενούνται και να απολαμβάνουν το εξαιρετικό αυτό δημιούργημα που θα διαθέτει και αμφιθέατρο για καλοκαιρινές παραστάσεις.

Με αυτό το νέο project που ξεκινά στους χώρους του International School of Pafos η εταιρεία Aristo Developers και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κος. Θεόδωρος Αριστοδήμου επιθυμούν να προσφέρουν μια νέα πνοή στην Πάφο μας. Το βέβαιο είναι πως με ένα δεύτερο θέατρο, άμεσα διευρύνονται οι ορίζοντες και οι ευκαιρίες για τους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς μας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εσύ ξέρεις τι είναι το ROMVOS Healthy Food; 

Στόχος του νέου αυτού θεάτρου είναι να διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας με την διοργάνωση Φεστιβάλ Θεάτρου, Χορού, Μουσικής  και Ταινιών. Φεστιβάλ τα οποία θα φέρουν τοπικό, ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές χρώμα με επισκεπτόμενους θιάσους και ανταλλαγές ομάδων από άλλες πόλεις και χώρες.

Το γεγονός οτι το θέατρο θα βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις του International School of Pafos είναι ένα μεγάλο συν καθώς οι μαθητές του σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάζουν τις εκδηλώσεις τους και τα συνέδριά τους, προσκαλώντας άλλα σχολεία της Κύπρου και του εξωτερικού. Το ISOP αποτελεί «Σχολείο Πρεσβευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και οι μαθητές του εκπροσωπούν τη χώρα μας κάθε χρόνο στις συνεδρίες του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Αναμένουμε λοιπόν το νέο θέατρο της Πάφου που αρχιτεκτονικά δείχνει πανέμορφο, να γίνει ένας σοβαρός οικοδεσπότης πολιτιστικών και όχι μόνο εκδηλώσεων στην πόλη μας.

Υπεύθυνη του θεάτρου θα είναι η κα. Πάολα Χατζηλαμπρή

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ