15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Η Πάφος απαιτεί Διαβητολογική Κλινική

"Οι ασθενείς της Πάφου, δεν είναι ασθενείς δευτέρας κατηγορίας...!", τονίζει ο πρόεδρος του Διαβητικού Συνδέσμου Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης

Τη δημιουργία Διαβητολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου απαιτεί ο Διαβητικός Σύνδεσμος Πάφου. Στην επαρχία της Πάφου, όπως και σε όλη την Κύπρο υπάρχουν χιλιάδες διαβητικοί συνολικά  80,000)  , όμως ειδικά η Πάφος είναι ιδιαίτερα παραμελημένη αφού πρέπει να γίνουν πολλά.

Ο Πρόεδρος του Διαβητικού Συνδέσμου Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης τόνισε χαρακτηριστικά: “Την περασμένη Κυριακή έγινε στη Λευκωσία η Ετήσια Γενική Συνέλευση και εκεί ως Διαβητικός Σύνδεσμος Πάφου, θέσαμε το πάγιο  αίτημά μας  για δημιουργία Διαβητολογικής Κλινικής στην πόλη μας και ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Σταύρος Μιχαήλ, υποσχέθηκε ότι θα το ζητήσει στην επικείμενη συνάντηση με το νέο Υπουργό Υγείας  Κωνσταντίνο Ιωάννου .

Ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης ανέφερε πως “στην τελευταία Συνεδρίαση της τοπικής μας επιτροπής ομόφωνα έχουμε αποφασίσει ότι όχι ζητούμε αλλά απαιτούμε την δημιουργία της Διαβητολογικής Κλινικής στην πόλη μας. Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι και οι ασθενείς της Πάφου με Διαβήτη δεν είναι δευτέρας κατηγορίας και δικαιούνται να έχουν όλα όσα δικαιούνται…!

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η ξεκάθαρή μας εκτίμηση είναι ότι ,σε θέματα υγείας δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις…!Μόλις πρόσφατα είχαμε στην Πάφο ένα μικρό κοριτσάκι 14 χρονών, που έβαλε αντλία ινσουλίνης μετά από πραγματικά μεγάλη μάχη και όχι μόνο δεν μπορούσε κάποιος στην Πάφο να την βοηθήσει αλλά ούτε και είχε πρόσβαση να πάρει τα αναλώσιμα και τα απολύτως απαραίτητα.

Στο σημείο όμως αυτό για να είμαστε δίκαιοι χαιρετίζουμε την απόφαση της Κυβέρνησης για να προσφέρει τους επόμενους 2 μήνες σε όλους τους δικαιούχους δωρεάν μηχανάκια με εγγύηση isso , μαζί με τις ταινίες μέτρησης , κάτι που αποτελεί βήμα προς την ορθή κατεύθυνση…”.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ