22.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Η Νεολαία Πόλης Χρυσοχούς βρήκε λύση για τον Ακάμα («ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ»)

Καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα και με αποτροπιασμό τις πρόσφατες πυρκαγιές του Ακάμα, και εκφράζουμε την οδύνη μας για την ανυπολόγιστη περιβαλλοντική ζημιά που προκλήθηκε.

Η αποκατάσταση είναι δυστυχώς δύσκολη και θα χρειαστεί χρόνο.

Καταδικάζουμε ταυτόχρονα εκείνους τους κρατικούς ή κομματικούς αξιωματούχους που απερίσκεπτα και επιπόλαια υπέδειξαν σαν ενόχους τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι πρώτα και πάνω από όλους δημιούργησαν, αγαπούν και διαφυλάσσουν μέχρι σήμερα το δάσος.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Δυστυχώς ο Ακάμας είναι διαχρονικά απροστάτευτος, τόσο από τους ανθρώπους, όσο και από τα φαινόμενα της φύσης.

Είναι για παράδειγμα, εγκληματικά απαράδεκτη η έλλειψη επαρκών δρόμων και ζωνών πυρασφάλειας που να σταματούν την πυρκαγιά, αλλά και να επιτρέπουν προσέγγιση πυροσβεστών και των οχημάτων τους.

Για πολλοστή φορά πληρώνουμε τις εμμονές  κάποιων «περιβαλλοντολόγων» που απορρίπτουν τους δρόμους και τις ζώνες πυρασφάλειας με το επιχείρημα ότι για την δημιουργία τους θα αφαιρεθεί κάποια βλάστηση. Εμμονές που στο τέλος καταλήγουν να είναι θανατηφόρες για το δάσος.

Εμείς σαν Νεολαία της περιοχής, δεν μπορούμε να κάνουμε δρόμους ή ζώνες πυρασφάλειας, ούτε να εγκαταστήσουμε πυροσβεστικές  και πυροσβεστήρες.

Ταυτόχρονα όμως, δεν περιοριζόμαστε σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αφορισμούς, συνθήματα και κενά λόγια.

Θέλοντας, όπως πάντα συνηθίζουμε, να είμαστε χρήσιμοι και να προσφέρουμε ουσιαστικά, αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε σαν «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ», έτοιμοι να εφαρμόσουμε τα ακόλουθα:

Α. Συνεχείς προσπάθειες για ευαισθητοποίηση, ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων των επισκεπτών του Ακάμα σε ένα σχέδιο παρατήρησης και παροχής προς την Αστυνομία πληροφοριών για κάθε ύποπτη δραστηριότητα στην περιοχή.

Β. Οργάνωση και συντονισμό με την αστυνομία όλων των προσώπων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον Ακάμα, κτηνοτρόφων, γεωργών, ψαράδων, καθώς και τους κυνηγετικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους της περιοχής.

Γ. Συντονισμό με το Τμήμα Δασών, οργάνωση και ετοιμότητα των μελών μας για μαζική συμμετοχή στην αναδάσωση και αποκατάσταση του καμένου δάσους.

Επιβάλλεται να αντιληφθούμε ότι, Κρατικές Υπηρεσίες, Τοπικές Αρχές, Κυνηγοί, Περιβαλλοντιστές, κάτοικοι της περιοχής, είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά.

Επιβάλλεται να σταματήσει το παιγνίδι επίρριψης ευθυνών, να συστρατευτούμε, και σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές να συμμετάσχουμε στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος και την λήψη μέτρων προστασίας του.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ