19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Η Ναταλία Μαυρομουστάκη εξομολογείται στο PafosPress τα πάντα

Τα τελευταία χρόνια η αναγνωρισιμότητα της Ναταλίας Μαυρομουστάκη στην Κύπρο πηγάζει από τις φιλανθρωπικές τις δράσεις και τον τίτλο ομορφιάς που κέρδισε στην χώρα της μητέρας της το 2016, την Ουαλία.


Η ναταλία έχει “παρελάσει” από αμέτρητες τηλεοπτικές εκπομπές της Κυπριακής τηλεόρασης μιλώντας για τη δράση της ενώ έχει φιλοξενηθεί σε σχολεία όπου μοιράστηκε με τους μαθητές τις εμπειρίες της βοηθώντας τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά.

Σήμερα εργάζεται ως Κοινωνική Λειτουργός στην Πάφο και παράλληλα ασχολείται με τον χώρο της μόδας ενώ παράλληλα αρθρογραφεί σε ένα μηνιαίο παροδικό στην Ουαλία και μία εφημερίδα στην Πάφο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πως νιώθεις για αυτά που κατάφερες μέχρι σήμερα;
Μια πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό είναι περηφάνια, όχι μόνο για τον εαυτό μου αλλά και για τα άτομα στη ζωή μου που είδα ότι τους έκανα περιφανούς. Ότι κάνω το κάνω διότι το αγαπώ και μου φέρνει χαρά, ποτέ μου δεν κάνω κάτι απλά για να το κάνω, και πιστεύω αυτός είναι και ο λόγος που είμαι πάντα χαμογελαστή και θετική.

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που θεωρείς ότι σε βοήθησαν να προχωρήσεις; 
Όπως ανέφερα και πιο πάνω είμαι ένα πολύ θετικό άτομο, πάντα βλέπω τη θετική πλευρά μίας κατάστασης και μετά το αρνητικό έστω αν στην αρχή όλα μοιάζουν δύσκολα, αυτό με βοήθησε πολύ στο παρελθόν όταν που έκλειναν συνέχεια πόρτες στον χώρο της μόδας. Στην Κύπρο δεν είναι καθόλου εύκολος αυτός ο χώρος αν δεν είσαι σε πρακτορείο ή δεν γνωρίζεις κόσμο. Το πείσμα μου όμως και η θέληση μου να πετύχω με έκαναν να τα καταφέρω.
Μια από τις τελευταίες σου ασχολίες, είναι να διδάσκεις μόντελιγκ. Πως ξεκίνησε αυτό;

Με τα χρόνια γνώρισα πολλοί κόσμο στον χώρο της μόδας. Φρόντισα να γνωρίσω και να με γνωρίσουν διότι πιστεύω μόνο έτσι θα μου έρχονταν ευκαιρίες στην ζωή μου, και έτσι έγινε.
Ο κ. Παύλος Μεταξάς ιδιοκτήτης της γνωστής σχολής στην Κύπρο DIVA επικοινώνησε μαζί μου να με ρωτήσει αν θα ήθελα να διδάσκω, στην Πάφο μας, κάτι που συμφώνησα αμέσως διότι θέλω να βοηθήσω τα νεαρά κορίτσια της Πάφου μας όχι μόνο να μάθουν σωστά πώς να κάνουν φωτογραφήσεις και πασαρέλα αλλά και να αγαπάνε και εκτιμάνε τον εαυτό τους, να δέχονται τον εαυτό τους όπως είναι.

Τι δεν ξέρουµε για σένα; Τι αγαπάς να κάνεις εκτός από αυτά που ξέρει ο κόσμος; Πώς είσαι ως άνθρωπος;

Είμαι πάντα πολύ δραστήρια, μου αρέσει πάντα να έχω κάτι να κάνω. Καθημερινά ασχολούμαι με το γυμναστήριο και δύο φορές την εβδομάδα με το μπαλέτο, κάτι που κάνω από μικρή ηλικία. Μπορεί κάποιος να με βρει και με τις ώρες να κάνω κατασκευές, να μπογιατίζω ή να φτιάχνω μοσαϊκά. Η αγάπη μου για την τέχνη είναι πολύ μεγάλη και με ήρεμα όταν ασχολούμαι με αυτή. Σύντομα θα ξεκινήσω και το μεταπτυχιακό μου οπόταν θα ξανά γυρίσω στο διάβασμα.

Θυμώνεις εύκολα?
Όχι, έχω πάρα πολύ υπομονή και ο μόνος λόγος για να θυμώσω είναι η αγένεια και το κουτσομπολιό. Οι τρόποι συμπεριφοράς για μένα είναι πολύ σημαντικοί , και δεν κοστίζουν τίποτα σε κανένα για να τους έχουν. Όσο αφορά το κουτσομπολιό δεν είμαι καθόλου φαν. Ο κόσμος είναι καλύτερα να βλέπει τα δικά του και να μην προσπαθεί να μειώνει τον άλλον για να ανεβεί αυτός πιο ψηλά.

Προσέξαμε πως αναπτύσσεις μια σημαντική δράση σε κοινωνικά και φιλανθρωπικά θέματα, πως προέκυψε αυτή η δράση;

Από μικρή ήξερα ότι το επάγγελμα που ήθελα να ακολουθήσω ήταν να έχει σχέση με τη στήριξη και βοήθεια εύαλωτων ομάδων του πληθυσμού. Έτσι σπούδασα Κοινωνικός Λειτουργός και Συμβουλευτική για να μπορώ να γίνομαι η ‘‘φωνή ‘’ αυτών που ‘’δεν έχουν΄΄. Η σπουδή μου με έσπρωξε να ασχοληθώ παράλληλα με τη φιλανθρωπία, αλλά πάντα διαλέγω προσεκτικά σε ποια φιλανθρωπική οργάνωση θα δώσω τον χρόνο μου.
Στο παρελθόν ήμουν εθελόντρια στην Λευκωσία στο CYPRUS STOP TRAFFICKING, και στον Ερυθρό Σταυρό Κύπρου. Τώρα, διότι δεν έχω και τόσο χρόνο πλέον, βοηθάω τον
Σύνδεσμο Αυτισμού Πάφου διότι ο αυτισμός βρίσκεται στην καθημερινή μου οικογενειακή ζωή και το CYPRUS SAMARITANS μια Παγκύπρια τηλεφωνική βοήθειας που στα προηγούμενα χρόνια ήμουνα στη τηλεφωνική γραμμή αλλά τώρα είμαι η Παγκύπρια Εκπρόσωπος τους.

Στα πλαίσια της εθελοντικής σου εργασίας, παρακολουθήσαμε πως ταξίδεψες και στην Ειδομένη, όπου υπήρχαν τεράστιοι προσφυγικοί καταυλισμοί. Πως και πήρες αυτή την απόφαση;
Όταν έμαθα για το τι κατάσταση επικρατούσε στους καταυλισμούς ήθελα να βοηθήσω. Έτσι πήρα τα πράγματα μου και μετακόμισα μόνη μου στην Ελλάδα το 2015 μέχρι το 2016 δεν βοηθούσα εθελοντικά καθημερινά σε οκτάωρη βάρδια τους Σύριους πρόσφυγες. Μία εμπειρία που με άλλαξε ως άνθρωπο και με έκανε να αγαπώ και να εκτιμώ τα μικρά πράγματα στην ζωή.

Τι πιστεύεις κάνει μία νεαρή κοπέλα να ξεχωρίζει σήμερα;

Η αυτοπεποίθηση και η φυσική ομορφιά. Είμαι ένα άτομο με πολύ αυτοπεποίθηση και αυτό είναι που άλλωστε και μένα στην πορεία μου και ειδικά στα καλλιστεία της Ουαλίας αλλά και για να βρω δουλεία και φυσικά και το να μπορώ να σταθώ με αξιοπρέπεια και άνεση ακόμη κααι στην τηλεόραση. Μία γυναίκα για μένα είναι σημαντικό να ξέρει να υπερασπίζεται τον εαυτό αλλά και τους γύρω της. Να έχει γνώσεις και να προωθεί τον εαυτό της με αυτά τα στοιχεία και όχι την ομορφιά της και το ντύσιμο της. Δεν είμαι και πολύ υπέρ του υπερβολικού βαψίματος, των ψεύτικων μαλλιών και του προκλητικού ντυσίματος. Κάποτε αυτά τα φθείρουν όμως οι πράξεις σου ενώ το τι έχεις προσφέρει στον άλλον μέσα από την καρδία σου θα παραμείνουν.


Πώς πήρες την απόφαση να συμμετάσχεις σε καλλιστεία της Ουαλίας και όχι της Κύπρου;

Για αρκετούς λόγους πήρα την απόφαση αυτή. Μου αρέσει πιο πολύ ο τρόπος που κάνουν την αξιολόγηση στην Ουαλία. Δεν σε ξέρουν, δεν τους ξέρεις, οπότε θα βγεις με την αξία σου και επειδή δούλεψες σκληρά. Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι η διαδικασία κρατάει μόνο δύο μέρες και όχι όπως το έκαναν τώρα στην Κύπρο, σε στιλ reality.

Δίνουν ιδιαίτερη σημασία στον χαρακτήρα και στην εμφάνιση. Για παράδειγμα, το ύψος σε αυτούς δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Και για μένα προσωπικά, δεν είναι το ύψος και το βάρος στην κάθε γυναίκα που μετράει τόσο, όσο ο χαρακτήρας και το πόσο δούλεψες για να φτάσεις ως εκεί.

Με αυτό τον τρόπο δίνουν το δικαίωμα σε όλες τις γυναίκες να συμμετέχουν. Εξίσου πολύ μετρά επίσης το πόσο κοινωνικά δραστήρια είσαι και το πόσο ασχολείσαι με τον εθελοντισμό στην κοινότητα σου.
Τι να περιµένουµε από εσένα στο προσεχές µέλλον;

Θα ήθελα σε κάποια στιγμή να ανοίξω δικό μου γραφείο οικογενειακής συμβουλευτικής και στήριξης, και έχω και στα σχέδια μου να ταξιδέψω και δουλέψω εθελοντικά σε ένα Ελληνικό νησί βοηθώντας τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα.

ΤΟP 10 ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

1. Χρώμα : Μπλέ
2. Φαγητό : Μακαρόνια με κειμά
3. Βιβλίο : Το ημερολόγιο της Αννας Φράνκ
4. Αρωμα: Dior Addict
5. Χρώμα Κραγιόν: Απαλό ρόζ
6. Σπορτ: ποδόσφαιρο
7. Προορισμός: Ουαλία
8. Εποχή: Χειμωνας
9. Εκπομπή: The big bang theory
10. Μουσική: 80s – 90s

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ