24.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

Η μόδα στην Πάφο έχει όνομα “ΣΟΦΗ ΧΑΜΠΙΑΟΥΡΙΔΟΥ” – 30 χρόνια στη μόδα… [πλούσιο φωτορεπορτάζ]

Σκοπός της σχολής μόντελιγκ Σόφης Χαμπιαουρίδου δεν είναι απαραίτητα να βγάλει μοντέλα στη πασαρέλα αλλά να βγάλει μοντέλα στη ζωή!!!!!!
Μετά από 30 χρόνια μπορεί με σιγουριά κ υπερηφάνια να πει ότι το κατέφερε. Δεν ήταν βέβαια καθόλου εύκολος ο δρόμος που ακολούθησε η Σόφη Χαμπιαουρίδου αφού τότε σε μια τόσο κλειστή κοινωνία όσο η δικιά μας , μόνο η λέξη μόντελιγκ από το στόμα των παιδιών έφερνε πανικό στους γονείς. Με επιμονή σωστή κ σκληρή δουλειά όμως…… ”
Σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο οι ίδιοι οι γονείς να έρχονται στην σχολή κ να επιδιώκουν την ενασχόληση των παιδιών τους με αυτό το τομέα μέσα απο τον οποίο οι νέοι είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν θα εμπλακούν σε οποιεσδήποτε δυσάρεστες καταστάσεις.
Είναι πάρα πολλοί οι γονείς που με συναντούν κατα καιρούς κ μας ευχαριστούν γιατί τα παιδιά τους αφού αποφοίτησαν από την σχολή , ακολούθησαν μια πολύ πετυχημένη πορεία σε οποιοδήποτε τομέα και αν επέλεξαν, αφού ένα απο τα σημαντικότερα μαθήματα μας είναι η καλλιέργεια του χαρακτήρα τους μέσα απο τις αξίες της ζωής ώστε η εσωτερική ομορφιά να υπερτερεί της εξωτερικής.””” Το 1990 δημιουργήθηκε παράλληλα με το Κέντρο Χορού κ Μπαλέτου Μαρίας κ Σόφης Χαμπιαουρίδου και η σχολή Μοντελιγκ Σόφης Χαμπιαουρίδου. Κοιτάζοντας πίσω 30 χρόνια η Σόφη Χαμπιαουρίδου ξετυλίγει στο Pafos press το κουβάρι αυτής της πορείας…… “” Κατά την διάρκεια των σπουδών μου στη Αθήνα στην επαγγελματική σχολή χορού Ραλλούς Μάνου ,διέθετα τον ελευθερο μου χρόνο με άλλες συμφοιτητριες μου σε φωτογραφίσεις κ επιδείξης μόδας εντελώς ερασιτεχνικά. Ήταν για εμάς τότε ένας όμορφος τρόπος να συμβάλουμε στα έξοδα των σπουδών μας.
Έτσι αποφάσισα να απευθυνθώ στο γνωστό πρακτορείο της Κρίστυς στην Αθήνα ώστε να διδαχτώ σωστά όλες τις βάσεις που αφορούν το μόντελιγκ οι οποίες δεν ήταν μόνο πως να περπατάμε σωστά ή να ποζάρουμε , αλλά πως να αποκτήσουμε μια σωστή προσωπικότητα. Βεβαίως το μικρόβιο του μόντελιγκ το είχα απο πολυ μικρή αφού στην Γ λυκείου έλαβα μέρος στα καλλιστεία της Carlsberg και πήρα τον τίτλο της μις Προσωπικότητας ( τον όποιο κ καθιέρωσαν από τότε).
Το ότι χόρευα από μωρό επίσης βοήθησε να αγαπήσω και να προσέχω το σώμα μου ,τις κινήσεις μου ,να αφήνομαι στη μουσική κ να ονειρεύομαι.Ένα ανήσυχο πνεύμα ήμουν που έψαχνε συνεχώς κάτι πέρα από αυτό που είχα σε πολλούς τομείς και ακόμη αυτό το πνεύμα δεν ησύχασε. Επιστρέφοντας λοιπόν στην Κύπρο, παράλληλα με την σχολη χορού άρχισα να δουλεύω ως μοντέλο.

 

Δειλά δειλά άρχισα να δημιουργώ κ τις πρώτες μου ομάδες κ γεννήθηκε η σχολή Μόντελιγκ Σόφης Χαμπιαουρίδου.
Στην πορεία ήρθαν κ οι πρώτες επίδειξης ,οι πρώτες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του εξωτερικού της τηλεόρασης κ της πασαρέλας φέρνοντας απίστευτες αλλαγές στην μόδα κ την διαφήμιση στη Πάφο.
Η σχολή ασχολείται επίσης με την εκπαίδευση των παιδιών , εφήβων , ενηλίκων , ώστε να καλλιεργήσουν τον χαρακτήρα τους,την προσωπικότητα τους αλλά κ την εικόνα τους. Ως σχολή δίνουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία σ αυτό τον τομέα γι αυτό και τα άτομα που έρχονται εδώ,έρχονται περισσότερο γι αυτό ακριβώς.”” Η σημασία της ομορφιάς…. “” Η ομορφιά είναι υποκειμενική και είναι κυρίως κάτι που βγαίνει από μέσα μας.Επομένως για να πάει κάποιος σε μια τέτοια σχολή δεν χρειάζεται να είναι πανέμορφος.Οι μαθήτριες/ες θα μάθουν ακριβώς πως να αξιοποιήσουν και να αναδείξουν την ομορφιά κ τα χαρίσματα τους.Θα μάθουν να περπατούν σωστά ,να αγαπούν το σώμα τους,να ντύνονται σωστά,με τρόπο που να τους κολακεύει και οι κοπέλες θα μάθουν να μακιγιάρονται με τρόπο που να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά τους.Θα μάθουν όλοι επίσης να φέρονται κ να συμπεριφέρονται σωστά,να προσέχουν την διατροφή τους αλλά κ πως να ανοίγουν τους πνευματικούς ,κοινωνικούς κ καλλιτεχνικούς τους ορίζοντες.
Πολύ σημαντικός τομέας είναι επίσης το savoir vivre που πέραν από τους γνωστούς κανόνες ,στην κυριολεξία είναι τρόπος ζωής. Τα μαθήματα λοιπόν που διδάσκονται στη σχολή είναι κινησιολογία, χορογραφία, σχέδιο μόδας, τραπεζοκομία, έκθεση ιδεών κ γενικές γνώσεις, γυμναστική, διαιτολογία, Θέατρο, πόζα φωτογράφιση,χειροτεχνία- διακόσμηση ,μακιγιάζ, styling μαλλιών, περιποίηση προσώπου κ σώματος. Για όλα αυτά φυσικά εργάζεται μια μεγάλη ομάδα ειδικών επαγγελματιών .

Είναι πολύ σημαντικό στην εφηβεία, που είναι μια μεταβατική περίοδος στη ζωή των ανθρώπων, οι νέοι να παίρνουν τις σωστές κατευθυντήριες γραμμές ώστε να μάθουν, να αφομοιώσουν, να αξιοποιήσουν και να κάνουν σωστές επιλογές.Επομένως φροντίζουμε ιδιαίτερα να δώσουμε στους έφηβους αυτές τις βάσεις που θα τους προετοιμάσουν να περάσουν με ήπιο κ εποικοδομητικό τρόπο στην ενηλικίωση .
Μετά από 30 χρόνια…….
“” Οι καιροί εξελίσσονται με τρελούς ρυθμούς.Έχουμε σχεδόν χάσει το μέτρο κ πάρα πολλές από τις αξίες της ζωής.Τα ελληνικά μας έγιναν γκριγκλις κ πολλές απο τις σκέψεις κ πράξεις μας καθοδηγούνται από τον ανεξέλεγκτο κόσμο του internet .Αρκετοί νέοι ασχολούνται με την εξωτερική τους εικόνα χωρίς όρια με ολέθρια πολλές φορές αποτελέσματα.Η μαγκιά παρεξηγήθηκε ως δύναμη ενώ η μαγκιά αφορά όλους κ αναφέρομαι στην τόλμη , το θάρρος κ την δύναμη να βαδίζουμε στη ζωή διεκδικώντας τα δικαιώματα μας.Η μαγκιά αφορά στο σεβασμό, την εκτίμηση, την αγάπη , την συμπόνοια. Μετά λοιπόν από 30 χρόνια πρέπει πιο σοβαρά να επαναφέρουμε τον έλεγχο σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας.
Οι μαθητές σας μετά από χρόνια…..
“” Σε όλα αυτά τα χρόνια βλέπουμε αρκετούς από τους μαθητές μας να έχουν πετύχει στην ζωή τους τόσο στον επαγγελματικό τομέα όσο κ στον προσωπικό. Ο τρόπος που συμπεριφέρονται , η λεπτότητα, οι κινήσεις, το ανάστημα, τους κάνουν να ξεχωρίζουν.

Μια από τις μαθήτριες μας που αποφοίτησαν από την σχολή είναι κ η Ισμήνη Ευάνθη.Με περηφάνια έζησα την εξέλιξη της από τότε που την θυμάμαι μικρή κ ντροπαλή να περνά το κατώφλι της σχολής.
Το πείσμα της να μάθει, να τολμήσει και να πετύχει την οδήγησαν εδώ πίσω στην σχολή της έτοιμη να μεταδώσει τις γνώσεις κ τις εμπειρίες της στους μαθητές μας.
Η Ισμήνη έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από τις ζωντανές εκπομπές της τηλεόρασης για ανάδειξη της Σταρ Κύπρος. Οι δοκιμασίες ήταν πολλές δύσκολες κ ο ανταγωνισμός τεράστιος.Η δυνατή της προσωπικότητα όμως ξεχώρισε από την αρχή χαρίζοντας της τελικά τον τίτλο της Α αναπληρωματικής Σταρ Κύπρος.
Η καριέρα της απογειώθηκε λαμβάνοντας μέρος σε φωτογραφίσεις και επίδειξης μόδας στην Κύπρο κ το εξωτερικό.Παραμένει όμως σεμνή ,δυναμική κ δοτική με μια ισχυρή προσωπικότητα να ατενίζει μακριά βάζοντας γερές βάσεις για το μέλλον. Ολοκλήρωσε δε με επιτυχία τις σπουδές της στο τομέα της αισθητικής κ του μακιγιάζ στο CDA COLLAGE.
Παρακολούθησα από την αρχή την πορεία της κ όποτε χρειαζόταν παρεμβαίνα διακριτικά για συμβουλές κ στήριξη. Δεν με απογοήτευσε, αντίθετα επιβεβαίωσε την απόφαση μου να ενταχθεί στο διδακτικό προσωπικό της σχολής μας κ να μεταδώσει με την σειρά της τις γνώσεις της στους μαθητές μας.

Το πρόγραμμα μας φέτος για τα 30 χρονα μας περιλαμβάνει κ μια μεγάλη επίδειξη μόδας τον Νοέμβριο καθώς κ πολλές εκπλήξεις.
Μπορείτε να μας επισκεφτείτε στην σχολή μας στην οδό ●Αντρέα Ιωάννου 1 ( δρόμος Μητρόπολις Πάφου) Να βρείτε την σελίδα μας στο face book ●Modelling school Sofis Chambiaouridou. Nα μας στείλετε email ● Sofichampiaouridou@ gmail.com Ή να μας πάρετε τηλέφωνο ● 99683089 
Μετά από 30 χρόνια σεμνά κ ταπεινά στέλνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που με παρότρυναν , έσπρωξαν, βοήθησαν, στήριξαν ώστε σήμερα να είμαι αυτή που είμαι στην θέση που είμαι στην κοινωνία κ την εκπαίδευση. Δούλεψα σκληρά ατέλειωτες ώρες θυσιάζοντας πολλά από τα απλά της καθημερινότητας.Αυτές οι δουλειές γίνονται τρόπος ζωής κ πρέπει συνεχώς να ερευνούμε , να μαθαίνουμε να εξελισσόμαστε.

Όλα όσα διδάκτικα στην Αθήνα άρχισαν να γίνονται πράξεις. Όλα τα μαθήματα έφεραν τους καρπούς τους αφού τα μαθήματα ορθοφωνίας που παρακολούθησα με βοήθησαν να αρχλθσω δουλειά στο Ράδιο Πάφος κ στο ράδιο Cosmos γι 15 χρόνια.Τις σημαντικότερες εμπειρίες όμως τις απόκτησα στην τηλεόραση PAFOS TV με την παρουσίαση κεντρικών δελτίων ειδήσεων κ εκπομπές λόγου φιλοξενώντας προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό τομέα από Κύπρο κ εξωτερικό.Θεωρώ το μάθημα της ορθοφωνίας πολύ σημαντικό.Μιλάμε με τρόπο ώστε ο άλλος να καταλαβαίνει την αλήθεια του λόγου μας.Θυμάμαι την δασκάλα μας που έλεγε για τα 5 μαγικά δευτερόλεπτα που χρειαζόμαστε, να επεξεργαστεί ο εγκέφαλος αυτά που είπε ο συνομιλητής μας κ μετά να απαντήσουμε.
Ο χρωματισμός δε της φωνής μας είναι αυτό που θα κρατήσει κ το ενδιαφέρον σε μια συζήτηση ή παρουσίαση.

15 χρόνια στα Μ.Μ.Ε πήρα τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής.Μέσα απο αυτά ωρίμασα κ απέκτησα δυνατές αντοχές.Αυτό όμως που έμαθα καλά είναι ότι όταν αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις , όλα είναι δυνατά. Μετά λοιπόν από 30 χρόνια συνεχίζουμε πιο δυνατοί , πιο έμπειροι, πιο ώριμοι κ πιο γνωστικοί. Να θυμάστε ότι ……ωραίοι άνθρωποι είναι αυτοί που η γοητεία τους είναι μεγαλύτεροι από την ομορφιά τους και η προσωπικότητα τους πολύ πιο ισχυρή από την γοητεία τους!!!!!!! Pafos press σε ευχαριστούμε για όλα….
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ