13.9 C
Paphos
Sunday, March 24, 2024

Η «Μελίνα» της καρδιάς μας έκανε την Κύπρο περήφανη! 

Την περασμένη εβδομάδα η συμπολίτισσά μας Πάολα Χατζηλαμπρή με τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Πωλ Λάμπη βρισκόντουσαν στη Νέα Υόρκη εκπροσωπώντας την Κύπρο, υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο United Solo Drama Festival of New York. Το φεστιβάλ αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο θεατρικό φεστιβάλ το οποίο διαρκεί δύο ολόκληρους μήνες με 130 συμμετοχές από διάφορες χώρες του κόσμου.

Η «Μελίνα: Η Τελευταία Ελληνίδα Θεά» βρέθηκε λοιπόν να διαγωνίζεται στην καρδιά της Νέας Υόρκης στο Broadway σε μια sold out παράσταση και με σημαντικές προσωπικότητες ανάμεσα στο κοινό. Η φιλάνθρωπος κυρία Ισμήνη Μάικλς, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, ο γνωστός επιχειρηματίας κος. Νίκος Μούγιαρης, οι Πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου ήταν ορισμένοι από τους ξεχωριστούς καλεσμένους. Δημοσιογράφοι, κριτικοί και φίλοι της Μελίνας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αξιοσημείωτο ήταν το σχόλιο της κας. Άλεξ Κόεν, στην κριτική της μετά τα μεσάνυχτα – γιατί έτσι γίνεται στη Νέα Υόρκη – για την κα. Χατζηλαμπρή «Μια δυναμική παρουσία στη σκηνή που σε μαγεύει. Δεν κοιτάς τα σκηνικά, δεν καταλαβαίνεις πότε αλλάζει ρούχα. Κοιτάς μόνο εκείνη και τα μάτια της από τα οποία δεν ξεφεύγεις λεπτό. Η παρουσία της κυρίας Χατζηλαμπρή στη σκηνή είναι εξαίσια!»

Βεβαίως η κυρία Κόεν ως γνήσια Βρετανίδα άφησε ασχολίαστο το κεφάλαιο το έργου που μιλά για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα ενώ επεξήγησε όλες τις άλλες ενότητες της ζωής της Μελίνας. «Το έργο του κ. Λάμπη είναι έξυπνα γραμμένο και με τέτοιο τρόπο που σε ταξιδεύει σε κάθε σημαντική στιγμή της ζωής της Μελίνας δημιουργώντας πολλές ζωντανές εικόνες!»

Ρωτήσαμε την κυρία Χατζηλαμπρή για το πώς ένιωσε όταν ανέβηκε στη σκηνή του Broadway. «Ακόμα προσπαθώ να το αντιληφθώ. Προσπαθώ να το λέω στον εαυτό μου, ανέβηκα στη σκηνή του Broadway. Εκπροσώπησα τη χώρα μου. Ήταν κάτι ανεπανάληπτο. Μοναδικό. Έκλαψα πολύ στην υπόκλιση και πιο πολύ όταν έκανα αυτό που υποσχέθηκα στον εαυτό μου. Όταν άναψαν τα φώτα για την υπόκλιση, κρατούσα την σημαία της Κύπρου. Ανέμιζα τη σημαία της χώρας μας στην καρδιά της Νέας Υόρκης και σε ένα κατάμεστο θέατρο με το κοινό όρθιο να χειροκροτεί το μεγαλείο της Ελλάδας της Μελίνας, μέσα από την ερμηνεία της Πάολας από την Κύπρο. Ένιωσα περήφανη! Και ακόμα πιο περήφανη που τα τραγούδια του Μάνου και του Μίκη τα τραγουδούσα στα ελληνικά με όλο το κοινό να συμμετέχει, στην καρδιά της Νέας Υόρκης!»

Το ίδιο και εμείς που γνωρίζουμε την Πάολα και ξέρουμε την ποιότητα που διαθέτει σαν άνθρωπος και σαν επαγγελματίας. Μάθαμε πως η «Μελίνα» θα αφιερώσει μια τελευταία παράσταση για φιλανθρωπικό σκοπό την 1η Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Αλμύρα. Η παράσταση-στα ελληνικά- θα είναι αποκλειστικά για 100 καλεσμένους οι οποίοι θα μπορούν να παρευρεθούν αφού αποκομίσουν την ειδική πρόσκληση. Μέγας χορηγός είναι η Aristo Developers και υποστηρικτές το δικηγορικό γραφείο C. Georgiades, Pitta Express, Lithostar, Stil Zhizni και το ξενοδοχείο Almyra. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε το 96 23 99 85.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ