22.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Η Λέμπα χαιρετίζει την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τη δημιουργία Πολιτιστικού Χωριού

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού προκήρυξαν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη δημιουργία του Πολιτιστικού Χωριού της Λέμπας.

Την επίσημη ανακοίνωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Λέμπας Θουκυδίδης Χρυσοστόμου, υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για δημιουργία του Πολιτιστικού Χωριού στην κοινότητα του είχε ληφθεί τον Ιανουάριο του 2008 από το τότε Υπουργικό Συμβούλιο.

CNA_M51d2632f8b404577a085a7f76a49c8f9

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο στόχος του διαγωνισμού και του έργου είναι η δημιουργία στη Λέμπα ενός πολιτιστικού πνεύμονα, αξιοποιώντας τον υφιστάμενο αρχαιολογικό χώρο, το αρχαιολογικό ερευνητικό κέντρο της κοινότητας, το φυσικό μνημείο της κοίτης του ποταμού, καθώς και τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του κολλεγίου τέχνης του Στας Παράσχου, με το μοναδικό καλλιτεχνικό τείχος.

Στις υποδομές, όπως είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χρυσοστόμου, περιλαμβάνονται κέντρο εικαστικής εκπαίδευσης για διεξαγωγή εργαστηρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές, κέντρο φιλοξενίας καλλιτεχνών και ξενώνες για προσωρινή διαμονή μαθητών και καθηγητών.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού θα γίνει στο τέλος Ιουλίου. Το συνολικό εμβαδόν της νέας κτιριακής υποδομής είναι 1.460 τ.μ., το κόστος υπολογίζεται στο 1,8 εκ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2018.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ