17.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

“Η Κύπρος στην κορυφή σε αριθμό Γαλάζιων Σημαιών παγκοσμίως…!” – 2 περισσότερες από πέρσι στην Πάφο!

Μετά την πρωτιά, για 10η συνεχόμενη χρονιά για τα καθαρότερα νερά της Ευρώπης, η μικρή μας Κύπρος εξασφάλισε άλλη μια σπουδαία πρωτιά. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Ευρωπαικού Οργανισμού Περιβάλλοντος, που έγινε γνωστή μόλις χθες, η Κύπρος κατατάσσεται στην κορυφή σε αριθμό “Γαλάζιων Σημαιών”, παγκοσμίως, σε αναλογία πληθυσμού και ακτογραμμής.

ierokΑυτό τονίζει  ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης, επισημαίνοντας,ότι ένα τέτοιο τεράστιο πλεονέκτημα, θα πρέπει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, να το αναδεικνύει ως προμετωπίδα της διαφημιστικής του καμπάνιας. Η χώρα μας συμμετέχει εδώ και 20 χρόνια στο θεσμό της “Γαλάζιας Σημαίας”, παρουσιάζοντας εξαιρετικά αποτελέσματα με 59 παραλίες για το 2016, να ικανοποιούν πλήρως τα κριτήρια απονομής, της σπουδαίας αυτής διάκρισης.

Στην επαρχία Πάφου, τόνισε ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης, βραβεύθηκαν με γαλάζια σημαία 14 παραλίες, δυο περισσότερες σε σχέση με την περσινή χρονιά.  Οι νέες παραλίες που πήραν γαλάζια σημαία είναι στην περιοχή Νέου Χωριού και συγκεκριμένα οι παραλίες Σούλι και Ξησταρόκαμπος.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στην Πάφο , τον τιμητικό τίτλο εξασφάλισαν οι παραλίες  Δημοτικά Μπάνια, Βρυσούθκια Α, Βρυσούθκια Β, Αλυκές, Παχύαμος και Φάρος.

Στη Γεροσκήπου οι παραλίες Δημοτική παραλία και Παχύαμος 1, στην Πόλη Χρυσοχούς οι παραλίες Δημοτική Παραλία και Δασούδι και στην Πέγεια οι παραλίες Κόλπος Κοραλλίων και Λαουρού.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου, έκανε αναφορά και στις εξαιρετικές θερμοκρασίες νερού, που έχουν ολόχρονα οι θάλασσες του τόπου μας, επισημαίνοντας ότι σε πολλές χώρες του εξωτερικού σπάνια εμφανίζεται ήλιος και οι θερμοκρασίες ειδικά το χειμώνα είναι πολύ άσχημες. “Στη μικρή μας Κύπρο, θα πρέπει να αισθανόμαστε ευλογημένοι που μπορούμε να απολαμβάνουμε τη μαγεία της θάλασσας όλο το χρόνο, αφού οι θερμοκρασίες νερού δεν κατεβαίνουν κάτω από τους 15 βαθμούς”, είπε. “Με αυτά τα δεδομένα οι πεντακάθαρες θάλασσές μας αποτελούν το μεγάλο μας όπλο στην Τουριστική βιομηχανία.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ