17.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Η εμπορία μπανανών συζητήθηκε σε συνάντηση ΔΣ Πέγειας και Υπουργού Γεωργίας

Τη μεσολάβηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκου Κουγιάλη ζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Πέγειας, σε συνάντηση που είχαν, προκειμένου να εξισορροπηθεί το πρόβλημα με την εμπορία των μπανανών, κυρίως τους ανοιξιάτικους μήνες.


Στη συνάντηση τέθηκε και το αίτημα της Τοπικής Αρχής για δημιουργία περισσότερων παραλιών λουομένων, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου, ο οποίος είπε ότι ανέφεραν στον κ. Κουγιάλη πως  οι κρατικές υπηρεσίες αδυνατούν να λάβουν μέτρα που θα επίλυαν το πρόβλημα με την εμπορία των μπανανών και το οποίο – κατά τον ίδιον – μπορεί να επιλυθεί μόνο με την απαγόρευση εισαγωγής μπανανών για  κάποιους μήνες που υπάρχει μεγάλη παραγωγή και μειωμένη ζήτηση.

Είναι ένα θέμα, όπως ανέφερε, που θα πρέπει να εξεταστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να δοθούν λύσεις για τους Κύπριους παραγωγούς.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εξάλλου στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε αναφορά και στο θέμα της δημιουργίας πρόσθετων παραλιών λουομένων, δεδομένου ότι ο Δήμος Πέγειας με την τεράστια ακτογραμμή χρησιμοποιεί μόνο δύο παραλίες λουομένων και θα πρέπει να δημιουργηθούν και υποδομές και σε άλλες περιοχές.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ