21.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ συνομιλεί με το κοινό της Πάφου: ‘ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕΛΛΟΝ;

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 φιλοξενεί στην ενότητα “Συναντήσεις στην Παλιά Ηλεκρική” μια από τις σημαντικότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του σύγχρονου πολιτισμού.

Μετά τις “συναντήσεις” με τον Διονύσιο Σαββόπουλο και τον Θάνο Μικρούτσικο, η Πάφος “συναντά” την βυζαντινολόγο, ιστορικό και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ σε μια συζήτηση με θέμα «Έχει το Παρελθόν Μέλλον;». Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ συνομιλεί με το κοινό της Πάφου και προβληματίζεται για το τι είναι πολιτισμός και αν τον κληροδοτούμε από το παρελθόν ή αν αποτελεί ταυτόχρονα μια δυναμική προοπτική του μέλλοντος.

‘Εχοντας αφιερώσει τη ζωή της στην μελέτη του Βυζαντίου, απαριθμώντας στο βιογραφικό της αμέτρητα δημοσιεύματα και ποιητικές συλλογές, με πολυάριθμες παρασημοφορήσεις σε τάγματα σε όλη την Ευρώπη – μεταξύ άλλων Ταξιάρχης των Γραμμάτων και Τεχνών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Θεωρείται μια απ’ τις πλέον εξέχουσες πανεπιστημιακές και πνευματικές προσωπικότητες της Ελλάδας και η εργογραφία της είναι ιδιαιτέρως σημαντική και παραμένει σημείο αναφοράς των μελετητών.

Μια προσωπικότητα διεθνούς κύρους σε μια προσωπική συνάντηση στην Πάφο.

 

Είσοδος Ελεύθερη – Κράτηση απαραίτητη – από τα γραφεία του Οργανισμού (2693 2917)

Παλιά Ηλεκτρική, ‘Ωρα έναρξης 19:30

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ