21.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Η ΕΔΟΝ Πάφου για τις αρχαιολογικές έρευνες στο Δήμο Γεροσκήπου

Με ανακοίνωσή της η ΕΔΟΝ Πάφου σχετικά με τις αρχαιολογικές έρευνες στον Δήμο Γεροσκήπου αναφέρει συγκεκριμένα τα πιο κάτω: “Στη δική μας αντίληψη, ο πολιτισμός θα πρέπει να έχει ως αποστολή τη δημιουργία κριτικά σκεπτόμενων ανθρώπων, τη διαπαιδαγώγηση και συμβολή στην κοινωνική πρόοδο. Βάση του πολιτισμού αποτελεί η πολιτιστική μας κληρονομιά.

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τα όσα διαδραματίζονται σχετικά με τις αρχαιολογικές έρευνες στο Δήμο Γεροσκήπου, με την ανακάλυψη συγκροτήματος «Ιερού της Ελληνιστικής Περιόδου». Ανακάλυψη ανεκτίμητης ιστορικής και πολιτιστικής περιουσίας και κληρονομιάς για τη νεολαία και ολόκληρη την κοινωνία. 

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ ακολουθώντας πιστά τις νεοφιλελεύθερες της πολιτικές, οι οποίες στρέφονται και ενάντια στον πολιτισμό, προωθώντας την «επιχειρηματική ανάπτυξη» αποχαρακτήρισε Αρχαίο Μνημείο στην περιοχή, προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Αρχιεπίσκοπου για ανέγερση δύο πύργων και πολυτελούς ξενοδοχείου. 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ως ΕΔΟΝ, καταδικάζουμε το έγκλημα σε βάρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που προωθείται από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ – Αρχιεπίσκοπο. Για εμάς η διατήρηση και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς πρέπει να βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της πολιτείας και όχι να αποτελεί ακόμα ένα πεδίο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων”.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της η ΕΔΟΝ Καλούμε κάθε νέο και νέα μαζί της στον αγώνα της, να αποτρέψουν αυτό το πολιτιστικό έγκλημα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία πρέπει να είναι προσβάσιμα στην νεολαία και στο λαό, τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Τραγουδάμε για τον Κήπο»

Παρά τις αρνητικές εξελίξεις, μετά την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάφου για ανέγερση ναού εντός του Δημόσιου κήπου (και όχι σε άλλο σημείο της πόλης), η προσπάθεια για διάσωση και αναβάθμιση του Δημόσιου Κήπου, ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου και ψυχαγωγίας στο κέντρο της πόλης, είναι ανάγκη να συνεχιστεί.

Ως ΕΔΟΝ, καλούμε τη νεολαία να παρευρεθεί και να στηρίξει την εκδήλωση της «Ομάδας Πρωτοβουλίας για τη Διάσωση του Δημόσιου Κήπου» στην οποία συμμετέχουν δεκάδες νεαροί καλλιτέχνες καθώς και ο Μιχάλης Ττερλικκάς.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ