21.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Η γιορτή του Χαρουπιού και φέτος για 7η χρονιά στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, η Πέγεια διοργανώνει τη γιορτή του χαρουπιού, με στόχο να προβάλει τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου τόσο στους ντόπιους όσο και στους ξένους επισκέπτες.

Όπως ανέφερε ο Λάμπρος Θεοδοσίου εκ μέρους της ποδοσφαιρικής ομάδας “Πέγειας 2014” που διοργανώνει την γιορτή σε συνεργασία με τον Δ. Πέγεια, η εκδήλωση διοργανώνεται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά με στόχο την διάδοση της παράδοσης της Πέγειας.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδοσίου η γιορτή του χαρουπιού που θα διεξαχθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στις 19:30 το βράδυ στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου Πέγειας και στο πλαίσιο της οποίας θα παρασκευάζονται παραδοσιακά κουλούρια με χαρουπόμελο και διάφορα άλλα παραδοσιακά είδη, προσελκύει το ενδιαφέρον πλήθος κόσμου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η εκδήλωση θα παρουσιάσει ακόμη την παρασκευή ζιβανίας, κυπριακών παραδοσιακών εδεσμάτων, παρασκευή παστελιού, αναρή με χαρουπόμελο, ρέσι και διάφορα άλλα παραδοσιακά εδέσματα όπως παρασκευή τραχανά, πλούμισμα κολοτζιού και άλλα.

Ακολούθως ο κ. Θεοδοσίου εξέφρασε την ικανοποίηση του που για την συμμετοχή εθελοντών όλων των ηλικιών για την απόλυτη επιτυχία της διοργάνωσης.

H γιορτή χαρουπιού θα περιλαμβάνει και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Γιάννη Σοφίλλα και την Μαρία Καρλάκη.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ