16.9 C
Paphos
Tuesday, March 19, 2024

Η Αλέξια παρουσιάζει το Πρόγραμμα της «Re-bE, Μέθοδος Μουσικής Ακρόασης» στο Άνασσα

Εργαστήρια και Συναυλία στα πλαίσια του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2017 των Πολιτιστικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου


Το Πρόγραμμα της ΑΛΕΞΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ «RebE, Μέθοδος Μουσικής ΑκρόασηςΜουσικό Κίνημα», είναι ένα Εκπαιδευτικό, Πολιτιστικό, Οutreach πρόγραμμα βασισμένο στην Μουσική Ακρόαση ηχογραφημένης και ζωντανής μουσικής και απευθύνεται σε παιδιά και σε εφήβους από 6-18 χρονών.

Το RebE σημαίνει να επανέλθουμε στην Αυθεντική μας κατάσταση, η οποία είναι μία κατάσταση συνεχούς και διαρκούς χαράς μέσω της Μουσικής και της Έκφρασης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το Re-bE περιλαμβάνει 6 κατηγορίες Δημιουργικών ασκήσεων που έχουν σαν βάση την Μουσική, τον Αυτοσχεδιασμό, την Δημιουργικότητα, την Έμπνευση των συμμετεχόντων και την ελεύθερη Έκφραση: «Re-bE Μουσική, Re-bE Τέχνη, Re-bE Δημιουργική Αφήγηση, Re-bE Δημιουργική Κίνηση, Re- bE Δημιουργική Περιέργεια, Re-bE Περιβάλλον».

Το όραμα του Re-bE, είναι να συμβάλει ώστε η Μουσική ποιότητος να είναι προσιτή, διαθέσιμη, προς όλους, παντού και απευθύνεται σε παιδιά κάθε κοινωνικοοικονομικής κατάστασης, και κάθε μορφωτικού επιπέδου, είτε έχουν κλίση προς την Μουσική είτε όχι και χωρίς να απαιτείται καμμία προεργασία ή προετοιμασία.

Τα είδη της Μουσικής του Re-bE είναι: Κλασσική Μουσική, Τζαζ, Μουσική κινηματογράφου, Μουσικές του κόσμου/Παραδοσιακή μουσική, Μίκη Θεοδωράκη, Αυτοσχεδιαστική μουσική.

Μέρος του Re-bE, είναι το «Re-bE Κοινότητες» το οποίο προσφέρεται δωρεάν από τις Πολιτιστικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, στα πλαίσια του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2017, στην περιοχή της Πάφου, στην Τάλα και στο Νέο Χωριό.  Υπάρχει δε ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής προς τα γειτονικά χωριά. Κατά την διάρκεια των 20 εργαστηρίων Re-bE, η έκθεση στην Μουσική Ακρόαση γίνεται από: Ηχογραφημένη Μουσική, Βιντεο-προβολές, Ζωντανή Μουσική, από επαγγελματίες Μουσικούς συμπεριλαμβανομένης και της Αλέξιας Βασιλείου (Τραγούδι – Αυτοσχεδιασμός), καθώς και μέσω Διαλέξεων από Μουσικούς.

Τα εργαστήρια, ολοκληρώνονται με δύο σημαντικά γεγονότα: το «RebE Drum Circle» και την Συναυλία της Αλέξιας «Alexia LIVE at Anassa», στο Ξενοδοχείο Άνασσα. Παιδιά που θα συμμετάσχουν στα εργαστήρια, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος και στην συναυλία βάσει των ταλέντων και κλίσεων του καθενός. Παραδείγματος χάρη: φωνή, μουσικό όργανο, αυτοσχεδιασμό, σκηνικά, φωτισμό, ενδυματολογία, διοργάνωση κ.ά.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ