19.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Επιτέλους υπερχείλισε το φράγμα της Ευρέτου (pics/video)

Στο 100% της πληρότητάς του έφτασε το φράγμα της Ευρέτου με αποτέλεσμα να σκορπίζει χαρά και ικανοποίηση σε όλους τους κατοίκους της γύρω περιοχής και όχι μόνο.

Το φράγμα της Ευρέτου συνολικής χωρητικότητας 24 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού είναι το έβδομο που υπερχειλίζει στην Πάφο μετά τα φράγματα του Πωμού, της Αργάκας, της Αγίας Μαρίνας, του Μαυροκόλυμπου, της Αρμίνου και του Ασπρόκρεμμου.

Το μόνο φράγμα που φέτος δεν κάλυψε το 100% της πληρότητάς του στην επαρχία Πάφου είναι της Κανναβιούς- Ασπρογιάς.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όλα αξίζει να γνωρίζεται για το φράγμα της Ευρέτου

Ο ταμιευτήρας νερού της Ευρέτου είναι από τους μεγαλύτερους στο νησί μας και βρίσκεται κοντά στο ερειπωμένο χωριό Ευρέτου, από το οποίο έχει πάρει και το όνομά του.

Η χωρητικότητά του ανέρχεται στα 24 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού και είναι το τρίτο μεγαλύτερο μετά τον Κούρρη και τον Ασπρόκρεμμο.

Ο υδατοφράκτης της Ευρέτου που κτίστηκε το 1986 υπερχείλισε για πρώτη φορά από την κατασκευή του στα τέλη του Ιανουαρίου του 2012.

Σήμερα αποτελεί για την περιοχή ένα σημαντικό υδροβιότοπο που είναι ταυτόχρονα και τελικός προορισμός για φυσιολάτρεις και παρατηρητές της πανίδας και χλωρίδας του νησιού μας.

Στις εκβολές του ποταμού Σταυρού της Ψώκας, ο οποίος καταλήγει στο φράγμα της Ευρέτου βρίσκεται και το εντυπωσιακό γεφύρι του Σκάρφου το οποίο πρόσφατα και λόγω των έντονων βροχοπτώσεων υπέστη ζημιές στη βάση του με αποτέλεσμα ξεκινήσουν άμεσες εργασίες συντήρησής του για να αντέξει στον χρόνο.

Το φράγμα της Ευρέτου διασχίζει τις κοινότητες Σκούλλι, Γουδί, Χρυσοχού και καταλήγει στην Πόλη Χρυσοχούς.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ