25.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Ζ’ Δημοτικό Πάφου – Αποκαλυπτήρια και αναδρομική έκθεση έργων Τέχνης

Στις 30 Μαΐου 2018 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του επιτοίχιου έργου ‘Οι άνθρωποι κλαδιά’ στο Ζ’ Δημοτικό Πάφου-Αγίου Κενδέα από τη διευθύντρια του σχολείου κ. Βούλα Κασπαρή, ένα έργο το οποίο επιμελήθηκαν τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης. Στα αποκαλυπτήρια παρευρέθηκαν η επιθεωρήτρια Εικαστικής Αγωγής κ. Τερέζα Λαμπριανού, ο επιθεωρητής του σχολείου κ. Δημήτρης Μικελλίδης, ο εικαστικός καλλιτέχνης Μάρκος Σωτηρίου που εργάστηκε με τα παιδιά, μέλη του Συνδέσμου Γονέων του Ζ’ Δημοτικού Πάφου, η εκπρόσωπος του προγράμματος ΔΡΑ.Σ.Ε, η υπεύθυνη από το Παρατηρητήριο για τη Βία, ο διευθυντής του Ε’ Δημοτικού Πάφου- Άγιου Δημητρίου, αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών από ΙΓ’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου καθώς και παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί της Στ’ τάξης από το Α’ Δημοτικό Χλώρακας-Αγίου Νικολάου.

Το εν λόγω έργο, υπό την γενική καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Δρος Χρύσως Χαραλάμπους, αποτέλεσε διαθεματικό project με κέντρο την Εικαστική Αγωγή. Είναι ένα πρόγραμμα που απορρέει από το Σχέδιο Δράσης για την Αγωγή Υγείας και Πρόληψης της Παραβατικότητας που μεταξύ άλλων είχε και στόχο να ενισχύσει το αίσθημα ευθύνης, δημοκρατικής συνείδησης και συλλογικότητας. Επιπλέον, αποτέλεσε έναυσμα για διάλογο μέσα από δημιουργική γραφή και συγκεκριμένα ποίηση σε ελεύθερο στίχο χαϊκού υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Δρος Λουϊζας Μαλλούρη, επίσης εκπαιδευτικού στο Ζ’ Δημοτικό.

Το project ‘Άνθρωποι Κλαδιά’ επιχορηγήθηκε από το πρόγραμμα ΔΡΑ.Σ.Ε στο οποίο είναι ενταγμένο το σχολείο του Αγίου Κενδέα και η έκθεση στήθηκε με την επιμέλεια των μαθητών/τριών της Στ’ τάξης του σχολείου. Το φωτογραφικό υλικό λήφθηκε από την Αναστασία Κεσίδου, μαθήτρια της Στ’ τάξης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Παράλληλα με τα αποκαλυπτήρια, λειτούργησε και έκθεση έργων τέχνης των μαθητών του σχολείου που φιλοξένησε την εκδήλωση, Ζ’ Πάφου-Αγίου Κενδέα. Ανάμεσα στα έργα ήταν και η εικαστική εγκατάσταση «Τα ανθρωπάκια της LEGO στην Πάφο», ένα συνεργατικό πρόγραμμα μεταξύ των μαθητών/τριών των Στ’ τάξεων του Ζ’ Δημοτικού Πάφου και του Α’ Δημοτικού Χλώρακας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ