17.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

«Ζωή με χρώμα» στην έκθεση ζωγραφικής της Ηρώς Αρμεύτη, στην Πάφο 

Πολύχρωμη η ζωή, που απεικονίζει στους πίνακές της η Ηρώ Αρμεύτη, ζωγράφος, Πρόεδρος του Προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Καλλιτεχνών Τέχνη Δίχως Σύνορα, αντλώντας από μνήμες και βιώματα. Και το χρώμα έδωσε τίτλο και στην έβδομη ατομική της έκθεση, που εγκαινιάστηκε στην Blue Iris Art Gallery στην Πάφο.

«Life Has Colour 2019», είναι ο τίτλος της έκθεσης της Ηρώς Αρμεύτη. «Η ζωγραφική για την Ηρώ είναι ένα « Παίγνιο», σαν παιδί με πρωτόγνωρη  χαρά παίρνει τα χρώματα και φτιάχνει τον δικό της μυθικό κόσμο, με ποδηλάτες, ναύτες που χορεύουν, μπροστά στο βαθύ γαλάζιο της θάλασσας, γυναίκες λουόμενες με παιδιά και βαρκούλες βγαλμένες από βιώματα της καθημερινής ζωής αλλά και της μνήμης», είναι η περιγραφή του ζωγράφου Ανδρέα Μακαρίου, όπως την κατέθεσε στα εγκαίνια της έκθεσης.

Ο κ. Μακαρίου ανέφερε, ακόμα, ότι η ζωγράφος συνδυάζει προτερήματα όπως ο δυναμισμός, ο ενθουσιασμός για τη ζωγραφική, ενώ σημείωσε ότι η ζωγράφος αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση στα εικαστικά δρώμενα της πόλης.
Η ίδια η κ. Αρμεύτη, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως το πάθος της για την τέχνη την έκανε το 1998 να παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής τα οποία την βοήθησαν να εξελίξει τη γνώση των χρωμάτων, της προοπτικής, του φωτός, της μορφής, της σκιάς και σε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για μια επιτυχημένη ζωγραφική σύνθεση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όπως αναφέρθηκε στην έκθεση έργα, της ζωγράφου υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Η Ηρώ Αρμεύτη είναι  η εμπνευστής της μεγάλης διαδικτυακής ομάδας «έκθεση ζωγραφικής» και «Τέχνη δίχως σύνορα» την οποία δημιούργησε το 2014 και της οποίας είναι πρόεδρος.

Την έκθεση της Ηρώς Αρμεύτη, που θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 25 Μαΐου, επισκέφτηκαν ήδη αρκετοί ντόπιοι αλλά και ξένοι λάτρεις των εικαστικών τεχνών.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ