22.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Ευρεία σύσκεψη στην Πάφο για τον καθορισμό των περιοχών προστασίας λουομένων για το 2018 

Πραγματοποιήθηκε στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, υπό την προεδρία της Επάρχου Μαίρης Λάμπρου, για τον καθορισμό των περιοχών προστασίας λουομένων στην επαρχία Πάφου για το 2018, και για συζήτηση θεμάτων που αφορούν τη σύσταση ομάδας διάσωσης λουομένων στο αεροδρόμιο Πάφου, για σκοπούς ασφάλειας, προτάσεων για νέες παραλίες κολύμβησης καθώς και για το θέμα της στελέχωσης και του ωραρίου των ναυαγοσωστών. 

Σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου, ο Αρχιπλοίαρχος Κώστας Φοιτηρής ανέλαβε να ετοιμάσει Εθνικό Σχέδιο Ναυαγοσωστικής, για να επανδρωθούν τα αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας με ναυαγοσώστες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

‘Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ήδη στην Πάφο ξεκίνησαν εκπαίδευση 18 ναυαγοσώστες με στόχο την ασφάλεια πρωτίστως του αεροδρομίου αλλά και των παραλιών. Σύμφωνα με την εισήγηση του Κώστα Φοιτηρή , για τα Δημοτικά Μπάνια θα πρέπει να εργοδοτηθούν τρεις ναυαγοσώστες, κάτι που τουλάχιστο για την ώρα βρίσκει αντίθετο το Δήμο Πάφου.

Όπως λέχθηκε στη σύσκεψη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην επαρχία Πάφου υπάρχουν 31 περιοχές λουομένων, με 29 ναυαγοσωστικούς πύργους και έγιναν  προτάσεις για να κηρυχθούν ως νέες παραλίες κολύμβησης οι παραλίες σε Αργάκα και Πέγεια.

Με τα έργα που γίνονται για θωράκιση της παραλίας Βένους θα πρέπει, αναφέρθηκε επιπρόσθετα,  και αυτή να κηρυχθεί ως παραλία λουομένων για να μπορέσει να στελεχωθεί και με ναυαγοσώστες.

Την περσινή χρονιά στην επαρχία Πάφου εργάστηκαν 46 ναυαγοσώστες, με την Πόλη Χρυσοχούς και το Νέο Χωρίο να εργοδοτούν άλλους δυο με δικά τους έξοδα. 

Ο Πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης χαιρέτισε τις προσπάθειες της Επάρχου Πάφου Μαίρης Λάμπρου, σε όλα τα θέματα, αφού συνεχίζε,ι όπως ανέφερ,ε με τον ίδιο ζήλο, να προσπαθεί για το καλύτερο, κάτι που θα πρέπει να πράξουν ανάλογα και οι Δήμοι της Επαρχίας κα  ειδικά ο Δήμος της Πάφου, πρωτίστως στα θέματα της άμεσης τοποθέτησης ναυαγοσωστών τουλάχιστον στις κύριες παραλίες, μετά και την ψήφιση του νόμου για 11μηνη εργοδότησή τους.

Η Πάφος φιλοξενεί το 1/3 των τουριστών παγκυπρίως και οφείλουμε να προσφέρουμε ποιότητα και ασφάλεια στις παραλίες μας, κατέληξε ο κ. Ιεροκηπιώτης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ