23.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Ευεργετικές βροχές πέφτουν σε όλη την Κύπρο – Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

Ένα ιδιαίτερα βροχερό πρωινό σήμερα με ευεργετικές βροχές ανά το Παγκύπριο.

Οι βροχές ξεκίνησαν από τις 11 περίπου χθες βράδυ, αρχικά από τα δυτικά και μέχρι τις αυγινές ώρες επεκτάθηκαν σε όλο το νησί. Σε αρκετές περιπτώσεις οι βροχές είναι έντονες και παρατεταμένες με βροντές. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί από 10 έως 45 χιλιοστά βροχής, αναλόγως περιοχής. Στην επαρχία Αμμόχωστου σημειώνονται έντονες καταιγίδες εδώ και αρκετή ώρα και άρχισαν να προκαλούνται προβλήματα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η κίτρινη προειδοποίηση για έντονες καταιγίδες και παρατεταμένες βροχές εξακολουθεί να ισχύει και οι ποσότητες βροχής που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής είναι απόλυτα δικαιολογημένες καθώς η βροχόπτωση τοπικά ξεπερνά τα 35mm σε διάστημα λιγότερο από 6 ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα Κυριακή αρχικά αναμένεται συννεφιασμένος καιρός με παγκύπριες βροχές. Οι βροχές θα είναι σε αρκετές περιπτώσεις έντονες και παρατεταμένες και τοπικά θα συνοδεύονται από βροντές. Προς το μεσημέρι ο καιρός θα αρχίσει σταδιακά να βελτιώνεται από τα δυτικά, με πιο μεγάλα διαστήματα χωρίς βροχές και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Γενικά σήμερα τα φαινόμενα θα είναι σε αρκετές περιπτώσεις έντονα και παρατεταμένα, με το ενδεχόμενο να προκληθούν προβλήματα και τοπικές πλημμύρες. Στα ορεινά/ημιορεινά θα επικρατεί πυκνή ομίχλη και η ορατότητα θα είναι μειωμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα παράλια και στα ορεινά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς τόσο στο εσωτερικό όσο και στα παράλια και στους 6 στη Χιονίστρα.Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν ακόμα λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα παράλια και ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 14 στα παράλια και 1 στη Χιονίστρα όπου αναμένεται να σχηματιστεί ασθενής παγετός.

Αύριο Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται μερικώς συννεφιασμένος καιρός και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή κυρίως στο βόρειο μισό του νησιού. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο και θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Τετάρτη και Πέμπτη αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

Την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο υπάρχει τάση αύξησης των πιθανοτήτων για βροχές αλλά το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει σε 1-2 μέρες.

Πηγή: kitasweather.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ