22.4 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Ευανθία Σάββα προς Φαίδωνος: “Να τεκμηριώνεις ότι εκστομίζεις”, του ζητήθηκε να καταθέσει αλλά αρνήθηκε

Να αναλαμβανει τις ευθύνες των πράξεών του και να τεκμηριώνει όσα ισχυρίζεται δημόσια καλεί η βουλευτής του ΑΚΕΛ Λάρνακας, Ευανθία Σάββα τον Δήμαρχο Πάφου με γραπτή ανακοίνωσή της με αφορμή τις δημόσιες καταγγελίες του τελευταίου σε ζωντανή εκπομπή του ΡΙΚ.


Συνοδεύοντας την επιστολή της η βουλευτής του ΑΚΕΛ με επιστολή απο τη Γενική Εισαγγελία στην οποία φαίνεται πως ο Δήμαρχος Πάφου κλήθηκε να δώσει κατάθεση για τις σχετικές του καταγγελίες αλλά αρνήθηκε διερωτάται δημόσια κατά πόσο ο Γενικός Εισαγγελέας θα μπορούσε να διατάξει την συνέχιση της έρευνας;

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή της κας Σάββα και δείτε και την επιστολή απο την Γενική Εισαγγελεία στη συνέχεια.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στις 29/3/2016, στην εκπομπή «Επίκαιρα» του τηλεοπτικού σταθμού PLUS TV, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος προέβει σε αποκαλύψεις αναφορικά με μεγάλη αμερικανική εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του φυσικού αερίου και η οποία έκτισε εγκαταστάσεις στην περιοχή Λάρνακας, ότι εκβιάστηκε τόσον από κρατικούς αξιωματούχους όσον και από αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης να δώσει μίζες προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες.

Σε ερώτηση δε του δημοσιογράφου εάν είναι η NOBLE και εάν κατέθεσε αυτές τις πληροφορίες στις αρμόδιες αρχές η απάντηση του ήτο αρνητική.

Η συγκεκριμένη αναφορά του Δημάρχου Πάφου φωτογράφιζε την μία εκ των δύο μεγάλων εταιριών HULLIMBURTON και SCHLUMBERGER, οι οποίες χωροθετήθηκαν στην β’ βιομηχανική περιοχή Αραδίππου.

Ως επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ στον Δήμο Αραδίππου τότε, απέστειλα επιστολή ημερομηνίας 12/4/16 στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας με την οποία ως Δημοτική Ομάδα ζητούσαμε την διερεύνηση των ισχυρισμών του Δημάρχου Πάφου και την κατάθεση εκ μέρους του στοιχείων που να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς του.

Η Νομική Υπηρεσία με επιστολή της ημερομηνίας 1/8/16 (επισυνάπτεται) μας ενημέρωσε πως όντως δόθηκαν οδηγίες στην αστυνομία για διευρεύνηση των καταγγελιών του Δημάρχου Πάφου, όπως αυτές έγιναν στην συγκεκριμένη εκπομπή και ότι αυτός καλέστηκε να προβεί σε κατάθεση αλλά αρνήθηκε να το πράξει.

Είναι να διερωτάται κανείς γιατί ενώ δημόσια ο κ. Φαίδωνος ισχυρίζεται ότι κρατικοί αξιωματούχοι και αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης εκβίαζαν για μίζες, όταν αυτός καλέστηκε να καταθέσει τα όποια στοιχεία κατέχει, εάν κατέχει, ούτως ώστε να λάμψει η αλήθεια, αρνήθηκε να το πράξει. Θα πρέπει επιτέλους ο Δήμαρχος Πάφου να αναλαμβάνει την ευθύνη πράξεων του, τεκμηριώνοντας τους ισχυρισμούς που δημόσια εκστομίζει. Εάν δεν μπορεί να τεκμηριώσει του ισχυρισμούς του, οφείλει να τους αποσύρει δημόσια διαφορετικά δεν θα αποτελούν παρά κοινές συκοφαντίες σε βάρος των προσώπων στα οποία αφέθηκαν σκιές και υπονοούμενα, έστω και δεν ονομάστηκαν από τον κ. Φαίδωνος. .

Διερωτόμαστε κατά πόσο δεδομένης της άρνησης του Δημάρχου Πάφου να καταθέσει, αν θα μπορούσε ο Γενικός Εισαγγελέας να διατάξει την συνέχιση της έρευνας; Αν θα μπορούσε η αστυνομία να ζητήσει από αξιωματούχους των εταιριών, κρατικούς αξιωματούχους και αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης που με τον ένα ή άλλο τρόπο εμπλέκονταν στην αδειοδότηση των συγκεκριμένων εταιριών να καταθέσουν σε σχέση με τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς;

Εάν υποθέσουμε ότι ένας απλός πολίτης προβαίνει σε ισχυρισμούς τους οποίους δεν μπορεί να τεκμηριώσει προκύπτει ή όχι γι’ αυτόν αξιόποινη πράξη; Για ένα πολιτικό πρόσωπο το οποίο επιδιώκει συνεχώς να βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας δεν προκύπτει τίποτα αξιόμεμπτο; Ή μήπως οποιοσδήποτε σε αυτό το κράτος μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει χωρίς καμία απολύτως συνέπεια;

φε

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ