21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Επιτελείο Λιλλήκα: Παρουσίαση εφαρμογής «Λιλλήκας 247»

Το εκλογικό επιτελείο του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα παρουσίασε τη Δευτέρα το βράδυ την εφαρμογή (application) με την ονομασία «Λιλλήκας 247» (24 ώρες, 7 ημέρες), με τον κ. Λιλλήκα να χαρακτηρίζει πρωτοποριακή, ιδιαίτερα στον τομέα της πολιτικής επικοινωνίας, την εφαρμογή, η οποία δίδει την δυνατότητα στον πολίτη, όπως είπε, να συμμετέχει με κριτική, σχόλια και την διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής.

Μιλώντας κατά την παρουσίαση, στην οποία ήταν προσκαλεσμένοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «αυτή η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να έχουν άμεση και γρήγορη πρόσβαση μέσα από ένα και μόνο χώρο σε ό,τι αφορά την προεκλογική εκστρατεία» και πρόσθεσε ότι η Συμμαχία φέρνει «την προεκλογική εκστρατεία, τις δράσεις, τις δραστηριότητες και τα μηνύματα στο κινητό του κάθε πολίτη και του δίνουμε ταυτόχρονα τη δυνατότητα να συμμετέχει και ο ίδιος, όχι απλά με ερωτήματα, αλλά με την κριτική και τα σχόλια του και κυρίως συμμετέχοντας ο ίδιος στην διαμόρφωση προτάσεων και πολιτικών».

«Αυτή είναι και η πεμπτουσία της συμμετοχικής δημοκρατίας», ανέφερε, και πρόσθεσε ότι η εφαρμογή αυτή «προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή το τι κάνουμε, να υπάρχει η διαφάνεια, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στους πολίτες να συμμετέχουν και σε διάλογο».

Η ταχύτητα σκοτώνει

«Θα επιχειρήσουμε να μεταδώσουμε ζωντανές συναντήσεις, συγκεντρώσεις, μέσα από αυτή την εφαρμογή, να υπάρξουν ανοικτές δημόσιες συζητήσεις με τους πολίτες και οτιδήποτε άλλο θα επιτρέπει στους πολίτες να έχουν πλήρη εικόνα», ανέφερε, και πρόσθεσε ότι «οι ενημερωμένοι πολίτες παίρνουν και τις σωστότερες αποφάσεις».

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία «θα ενεργοποιήσει τους πολίτες και τους νέους τους οποίους κάποιοι θέλουν», όπως είπε, «να είναι αδιάφοροι και ανενεργοί», προσθέτοντας ότι η Συμμαχία Πολιτών θέλει τους νέους να είναι ενεργοί για αυτό δεν περιμένουμε να έρθουν οι νέοι κοντά μας καθώς αξιοποιώντας την τεχνολογία πάμε εμείς κοντά τους».

«Επιχειρούμε να επικοινωνήσουμε με τους νέους χρησιμοποιώντας τον δικό τους τρόπο επικοινωνίας, την δική τους γλώσσα, την τεχνολογία», είπε ο κ. Λιλλήκας εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή η εφαρμογή θα κινήσει το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων έτσι ώστε αυτά που και στο παρελθόν αξιοποιήσαμε όπως είναι η ηλεκτρονική ψηφοφορία, και αυτή την φορά θα αξιοποιηθεί και αυτή η τεχνολογία και από τους ίδιους τους πολίτες».

Είπε ακόμη ότι αυτή η εφαρμογή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο δημοψήφισμα του Brexit και αργότερα στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και αποτελεί μέρος της προσέγγισης της Συμμαχίας να αξιοποιήσει «την τεχνολογία, τα προϊόντα της έρευνας και της καινοτομίας, που δίνουν ευκαιρίες επικοινωνίας μέσα από τον αμφίδρομο διάλογο για να κάνουμε ακόμη ένα βήμα πιο μπροστά σε ό,τι αφορά τη συμμετοχική δημοκρατία».

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που παρευρίσκονταν στην παρουσίαση, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι επειδή οι δημοσιογράφοι αναζητούν πάντα μια είδηση, «κατεβάζοντας το application θα βρείτε και μια πολιτική προγραμματική θέση η οποία αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητες της διακυβέρνησης μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ